Krydrede frikadeller med feta, tomater og spidskommen
Det er desværre alt for sjældent jeg laver frikadeller, tror jeg har fået det alt for meget som barn, og derfor gider jeg ikke spise det så ofte – har fået lidt et had-forhold til de små dunser. Hvilket i grunden er lidt dumt, for det smager jo ret godt. Der er selvfølgelig ingen frikadeller som dem mutti laver, men derfor synes jeg alligevel disse fungerer ret godt, og med lidt ekstra krydderier bliver de lidt anderledes en de traditionelle frikadeller, hvilket er helt ok, hvis I spørger mig.
KRYDREDE FRIKADELLER MED FETA
Disse frikadeller minder på ingen måde om dem min mor laver, men tror mig, de smager helt forrygende. De er smagt til med soltørret tomater, persille, hvidløg, feta og flere andre skønne råvarer og krydderier, som er med til at give dem et lille pift.
Frikadellerne kan I på et stykke rugbrød, hvis det skal gå meget hurtigt, eller I kan eksempelvis servere en græsksalat og tzatziki til. Eller måske en god kartoffelsalat eller bare en hvilken som helst salat, I foretrækker.
OPSKRIFT 14-16 stk.
Ingredienser
400g kalv og flæsk 3-7%
1 æg
20g havregryn eller mel
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
30g soltørret tomater
30g feta
1 håndfuld persille
0,5 tsk. spidskommen
0,5 tsk. paprika
1 tsk. Salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Start med at hakke løg, hvidløg, soltørret tomater, feta og persille og rør det sammen med det hakket kød.
- Tilføj derefter havregryn, æg, paprika, spidskommen, salt og peber og lad farsen stå på køl 20 minutter.
- Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie i 12-14 minutter. Sørg for at dellerne får farve på alle sider.
Ingen kommentarer endnu