Chokoladekage lavet på kikærter - en skøn og nem chokoladekage

Wok med hakket kød, grøntsager og nudler – en nem og lækker hverdagsret

HVERDAGSMAD PÅ KNAP 15 MINUTTER TIL HELE FAMILIEN

Her får I opskriften på en nem hverdagsret, som ikke tager meget mere end 15-20 minutter at tilberede. Det som tager længes tid er at skære grøntsagerne nu, at bikse retten sammen kan ordnes på under 10 minutter. Så det afhænger af hvor hurtige I er med kniven.

WOK MED HAKKET OKSEKØD, GULERØDDER, PEBERFRUGT OG SPIDSKÅL

Jeg har tilføjet en stor portion grøntager til retten og knap så mange nudler, men I kan sagtens bruge en større mængde nudler og eksempelvis undlade nogle af grøntsagerne. Jeg elsker wok retter, både med og uden nudler, men nudler giver lige retten dét ekstra. Men for ikke at få for mange kalorier, har jeg som sagt byttete lidt af nudler ud med grøntsager som squash i strimler og spidskål, som gør det lidt for nudlerne. Når det hele bliver blandet sammen, har disse grøntsager nemlig lidt samme ‘funktion’ som nudlerne, og jeg kan sagtens ‘snyde’ mig selv på den måde. Ligesom jeg sagtens kan spise blomkålsris i stedet for almindelige ris, uden at synes jeg mangler noget.

På bloggen ligger i forvejen et par opskrifter på hurtige lignende retter; Kylling med broccoli og svampe i kokos, oksekød med bønner i teriyaki sauce, kylling i østerssauce, wok med tigerrejer, broccoli og squashnudler, kylling, peanuts og nudler samt pad thai.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

400g hakket oksekød eller kylling

75g fuldkornsnudler

100g broccoli

1/2 squash

2 gulerødder

1 peberfrugt

80g spidskål

2 løg

3 fed hvidløg

2 forårsløg

2 æg

2 spsk. østerssauce

2 tsk. soya sauce

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at ordne alle grøntsagerne. Skær squash, spidskål, peberfrugt og gulerødder i strimler. Skær løg i mindre både, fintsnit hvidløg og forårsløg og skær broccoli i små buketter.
  2. Kog nudler efter anvisning og sæt en wok over ved høj/middel varme.
  3. Kom lidt olie i wokken og steg løg 2 minutter. Tilføj forårsløg og hvidløg og lad det stede 1 min. Kom det hakket kød i wokken og steg til det har taget farve.
  4. Kom gulerødder, peberfrugt, squash og spidskål på panden og lad det stege et par minutter.
  5. Tilføj de kogte nudler til wokken sammen med soya, østerssauce, broccoli og slå de 2 æg ud i wokken. Sørg for at røre det hele godt sammen og smag retten til, når æggen er tilberedte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage lavet på kikærter - en skøn og nem chokoladekage