Madplan uge 35

Kanelsnegle lavet på skyrdej – lækre snaskede kanelsnegle toppet med ostecreme

Kanelsnegle smage jo bare skønt og består i alt sin enkelthed af en skøn blød dej og en lækker remonce, indimellem kommer man også vaniljecreme i, hvis man laver kanelsnegle på gærdej. Kanelsnegle er en af mine yndlingskager og specielt dem lavet på gærdej. Bevares, en kanelsnegl lave på wienerdej, smager jo også godt, men jeg er nok mest til den anden slags kanelsnegel.

KALORIELETTE KANELSNEGLE MED ET ANDERLEDES TWIST

Disse kanelsnegle består ligeledes af en dej, som denne gang dog er lavet på min skyrdej. Derudover har jeg lavet en remonce bestående af dadler, æblegrød fra EASIS samt lidt af deres marcipan og der fungerer perfekt. Har I ikke denne æblegrød liggende derhjemme, kan I sagtens skære et æble i tern og koge det med lidt vand og vanilje også bruge det i stedet for æblegrød.

Kanelsneglene har jeg her toppet med en smøreostcreme, som er min favorit at toppe kanelsnegle med, men er det ikke lige jer, så kan I altid toppe jeres snegle med en almindelig glasur, eventuelt lavet på florsød og vand eller citronsaft. Hver af disse snegle består af 117 kalorier, 7,2g protein, 13,3g kulhydrater og 2,6g fedt.

På bloggen ligger i forvejen en opskrift på grove kanelsnegle, glutenfri kanelsnegle, kanelsneglekage og ikke mindst opskriften på de lækreste kanelsneglekage fyldt med sukker, smør og hvedemel – toppet med ostecreme.

OPSKRIFT 10-12 stk.

Ingredienser

Dej

500g skyr

25g husk

50g havregryn

30g havreklid

2 æg

20g perfect fit eller 1 tsk. flydende sødemiddel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

 

Remonce

12 stk. dadler

75g æblegrød (evt. fra EASIS)

70g marcipan (evt. fra EASIS)

2 spsk. kanel

 

Glasur

70g light philadelphia smøreost

2 spsk. florsød eller 15-20 dråber flydende sødemiddel (eller flormelis)

1 tsk. citronsaft

Eventuelt lidt vanilje

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen ved at røre skyr og æg godt sammen i en skål. Tilføj derefter husk, havregryn, havreklid, perfect fit, bagepulver og kanel og bland det sammen til en homogen masse. Lad dejen stå på køkkenbordet en halv times tid.
  2. Mens dejen trækker, kan I lave remonce. Blend dadler, æblegrød og kanel sammen enten i en blender, foodprocessor eller med en stavblender til en lind masse. Riv marcipanen og vend det i remoncen.
  3. Kom lidt majsmel eller boghvedemel på bordet (eller almindelig mel) og rul dejen til et rektangel.
  4. Smør remoncen ud på hele dejen og rul den sammen på den lange led, så I har en roulade. Del roulade i 12 stk. læg dem på et stykke bagepapir enten med mellemrum eller meget tæt på hinanden, så de nærmest vokser sammen.
  5. Pensl evt. sneglene med et sammenpisket æg og bag dem i en 180 grader forvarm ovn i ca. 30 minutter. Lad sneglene køle af på en rist, inden I kommer glasur på.
  6. Bland philadelphia, florsød, citron og vanilje sammen og smør på de afkølet snegle. Opbevar dem i en lufttæt beholder og stil i køleskabet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 35