Madplan uge 36

Pølsehorn – de lækreste bløde pølsehorn

Pølsehorn er ikke noget jeg spiser ret ofte, faktisk aldrig, men jeg laver dem med jævne mellemrum til mine gudbørn og til min kusine – det er vist ikke kun til børnene. Men både ungerne (eller den ældste) og min kusine er ret vilde med dem, så eftersom de smager ret godt, så synes jeg da også, at I skal have opskriften. Dog vil jeg lige pointere at der er både smør og sukker i dejen og den består kun af hvedemel. I kan dog sagtens bytte lidt af hvedemelet ud med en slags groft mel, hvis I ønsker det.

DE BLØDESTE PØLSEHORN TIL HELE FAMILIEN

Som sagte er alle i min kusines husstand ret vilde med disse pølsehorn. Jeg laver ofte en stor portion til dem, så de kan fylde fryseren med pølsehorn, så er der altid til en nem frokost eller en lille snack. Ifølge min kusine, så skal de bare lige have 20 sekunder i mikroovnen, og så er de som nybagte. Så I kan sagtens følge opskriften og lave en stor portion pølsehorn, da I bare kan smide dem i fryseren.

Er I også vilde med pølsehorn, men måske er interesseret i en lidt mere kalorielet udgave, så kan I købe fedtreduceret pølser i Rema1000 og bruge dejen fra enten disse bløde hvide bamseboller eller grove bamseboller (måske bare med lidt mindre sødemiddel i). Det tror jeg kunne fungerer perfekt.

OPSKRIFT 39 stk.

Ingredienser

1 pk. gær

500g mælk

2 dl creme fraiche

100g smør

2 æg

1 kg hvedemel

13 stk. pølser

2 tsk salt

2 spsk. sukker

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte smørret. Kom mælken ned til smørret og lad det køle af til fingervarme.
  2. Kom smør og mælk i en skål og udblød gær deri. Tilføj creme fraiche, æg, salt og sukker og rør det hurtigt sammen.
  3. Kom alt melet i skålen og kør dejen på køkkenmaskinen ca. 10 minutter.
  4. Dæk skålen til med film og et viskestykke og lad den stå på køkkenbordet 1 time. Mens dejen hæver, skær I hver pølse i 3 lige store stykker.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4.
  6. Rul dejklumpen til en cirkel og skær den i 10 trekanter. Placer en pølse på den bredeste ende af hver trekant og rul. Gentag med alle 4 dejstykker.
  7. Placer hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve 30 minutter. Pensle hornene med et sammenpisket æg og bag dem ved 210 grader i ca. 10 minutter.
  8. Lad dem køle af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 36