Madplan uge 37

Skaftkoteletter med stegte forårsløg og spidskål vendt i en sennepdressing

Skaftkotelet er en fantastisk udskæring. Generelt er jeg ret vilde med en god kotelet, altså ikke de helt små og meget tynde koteletter, de er dælme kedelige, men en stor tyk kotelet smager fantastisk. Hvis man samtidig kan skaffe en god kotelet med skaft, så er man kommet et langt skytte med hensyn til dagens aftensmad. Jeg kan virkelig kun anbefale at man køber koteletter med skaft, da der er så meget mere smag i koteletterne.

SKAFTKOTELET MED GRILLET FORÅRSLØG OG EN SENNEPDRESSING

Udover skaftkoteletten så har jeg også lavet lidt garniture til, der smager helt forrygende og som består af få ingredienser, som bare spiller sammen. Det består i alt sin enkelthed af stegt spidskål, forårsløg og lidt ærter, jeg har vendt i en nem dressing bestående af en god sennep (jeg har brugt den økologiske fra netto, den er virkelig godt) samt lidt honning og salt – thats it. Derudover har jeg toppet det hele med et par skefulde rødvinssauce.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

2 store skaftkoteletter

8 forårsløg

70-80g ærter

Et halvt spidskål

1 spsk. stærk sennep

1 tsk. honning

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte en gryde med vand og salt over.
  2. Strø salt og peber på koteletterne.Varm en pande op og kom lidt olie på. Steg koteletterne i 5-6 minutter på hver side.
  3. Når vandet koger kommer i forårsløg i, tager gryden ar varmen og lader dem ligge 2 minutter. Kom de frosne ærter i gryden og lad dem ligge 1 minut. Dræn ærter og forårsløg og læg dem til siden. Skær det halve spidskål i 4 både.
  4. Når koteletterne er stegt færdig, komme de på en tallerken og skal ligge der mens garnituren gøres klar.
  5. Kom lidt olie på panden og steg spidskålsbådene i 3-4 minutter på hver side. Læg dem til siden og steg forårslæg nogle minutter ved meget høj varme.
  6. Bland sennep, salt og honning sammen og vend de stegte forårsløg og ærter i dressingen.
  7. Placer spidskålen på 2 tallerkener sammen med forårsløg og ærter samt en kotelet og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 37