Skaftkoteletter med stegte forårsløg og spidskål vendt i en sennepdressing

Sprød granola med kerner og havre – sødet med æblegrød

Granola eller mysli – jeg er ikke helt med på hvad forskellen er, tænker bare granola lyder lidt ‘bedre’, så det kalder jeg det. Men i princippet er det sikkert det sammen. En masse gryn og kerne som blandes sammen med en eller anden form for smagsgiver, kommes i ovnen og spise afkølet ovenpå yoghurt, skyr, græsk yoghurt eller lignende. Ja jeg har faktisk fundet ud af for nyligt, at mange spiser det kun med mælk på. Det er altså ganske nyt for mig… Troede kun kan brugte det som topping.

LÆKKER SØD GRANOLA MED ÆBLEGRØD

Jeg har flere forskellige opskrifter på granola på bloggen, men denne gang har jeg lavet den lidt anderledes og sødet den med lidt æblegrød fra EASIS. Det fungerer utrolig godt og gør granolaen dejlig sprød, præcis som den skal være- Jeg var ellers lidt bange for, at grøden vil gøre granolaen blød, men slet slet ikke. Jeg har brugt grovvalsede havregryn, hvilket jeg til hver en tid ville anbefale, da det giver lidt mere bid til granolaen. Derudover har jeg brugt græskarkerner, solsikkekerner og mandler, men I kan bruge præcis de gryn, kerner og nødder som I synes bedst om.

Som sagt ligger der forskellige opskrifter på granola på bloggen. Eksempelvis granola med kokos, kakao granola med chokoladestykker og en luksus chokolade granola.

Jeg får 20 små portioner ud af denne opskrift og hver portion indeholder 44 kalorier.

OPSKRIFT

Ingredienser

100g grovvalsede havregryn

30g mandler (eller andre nødder)

25g græskarkerner

25g solsikkekerner

30g fiber sirup eller honning – ellers mas 2 dadler

2 spsk. æblegrød fra EASIS

Lidt vanilje i form af vaniljepulver, sukker, pasta eller stang

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme havregryn, solsikkekerner og græskarkerner i en skål. Hak mandlerne groft og vend dem sammen med gryn og kerner.
  2. Tilføj fiber sirup eller honning til skålen sammen med vanilje og æblegrød og bland det hele rigtig godt sammen.
  3. Kom hele molevitten på et stykke bagepapir og spred det godt ud på hele papiret. Kom det i en 180 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter. Sørg for at vende/røre i det indimellem.
  4. Lad granolaen køle helt af på en rist og og kom den i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skaftkoteletter med stegte forårsløg og spidskål vendt i en sennepdressing