Rabarbermuffins lavet på skyrdej - sunde kalorielette lækre muffins med rabarber

Mørbradgryde med lækker cremet kartoffel/knoldsellerimos – skøn og nem ret

Mørbradgryde! Jeg er personlig vild med gryderetter, da de har utrolig meget smag i sig og man kan fylde dem med en god portion grøntsager, uden man rigtig lægger mærke til det. Jeg bruger næsten altid svampe, gulerødder, squash og peberfrugt i min gryderetter, da jeg synes det passer utrolig godt til.

KALORIELET MØRBRADGRYDE MED EN MASSE GRØNTSAGER

Ofte når man laver gryderetter, bruger man et stykke kød som skal koge i flere timer, hvilket også fungerer perfekt, da det giver utrolig meget smag til retten. Indimellem kan man dog have lyst til en gryderet, som kan laves på kortere tid og bruger man svinemørbrad, så har man en skøn og smagfuld gryderet på under 30 minutter – nemmere bliver det næsten ikke.

Det passer godt til gryderet med enten ris (hvor man sagtens kan bruge blomkålsris) ellers kan man servere en mos til, hvilket jeg synes smager ret godt indimellem. Jeg laver ofte min mos af 60/40 af knoldselleri og kartoffel og det fungerer perfekt.

Lignende opskrifter: Gryderet med kylling og græskar, paprikagryde, indisk gryderet med kylling og grøntsager, kyllingegryderet med porre, svampe og serranoskinke eller denne gryderet med oksekød.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

1 svinemørbrad

2 fedt reduceret pølser (kan købes i Rema)

10 champignons

1 rød peberfrugt

3 gulerødder

2 løg

2 fed hvidløg

2 skiver serranoskinke eller bacon

1 dåse hakket tomater

3-4dl vand eller fond

250 ml madfløde 4%

2 spsk. paprika

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbraden i mindre stykker, strø lidt salt, peber og paprika på stykkerne og brun dem godt af i en gryde.
  2. Mens kødet bruner, skær I champignons og peberfrugt i skiver. Løg skæres i tynde både, hvidløg fintsnittes, gulerødder skæres i tern og pølserne skære i 1-2 cm stykker.
  3. Tag kødet op af gryden og steg løg i lidt olie i 2-3 minutter. Kom svampe, peberfrugt og gulerødder i gryden og lad det stege 5 minutter inden I tilføjer hvidløg og pølser og lader det stege med et par minutter.
  4. Kom kødet i gryden til alle grøntsagerne samt vand, hakket tomater og madfløde. Sæt låg på gryden og lad det simre 10-12 minutter. Smag retten til med salt og peber og server med mos eller ris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbermuffins lavet på skyrdej - sunde kalorielette lækre muffins med rabarber