Madplan uge 40

Ovnbagte kartofler med en parmesandressing – nemt og lækkert tilbehør

Ovnbagte sprøde kartofler med en skøn dressing. Disse kartofler fungerer perfekt som tilbehør til aftensmaden. Om I skal have hakkebøf, kyllingefileter, koteletter eller hvad aftensmaden lige skulle være, så fungerer disse kartofler ret godt til. Til de sprøde ovnbagte kartofler har jeg lavet en lækker dressing, som smager så godt.

LÆKRE SPRØDE OVNBAGTE KARTOFLER

Ovnbagte kartofler er et klassisk tilbehør og noget jeg tror, de fleste af os er vilde med. Tilmed er kartoflerne utrolig nemme at lave og der kræves ganske få ingredienser; kartofler, olie og salt – noget de fleste i forvejen allerede har liggende derhjemme. Derudover er dressingen eminent og smager virkelig godt til både kartoflerne og til det meste kød. Jeg serverede eksempelvis kartoflerne til disse lollipop kyllingelår – det var så lækkert og kan kun anbefales.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

6 store kartofler

1 spsk. olie

1 tsk. salt

 

Dressing

3 spsk. creme fraiche

1 tsk. citronsaft

1 tsk. dijon sennep

1 lille forårsløg

1 håndfuld persille

0,5 tsk. honning

1 lille håndfuld parmesan

Lidt salt

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne og skær dem i store tern. Skyl kartoflerne i koldt vand et par gange til vandet er klart.
  2. Tør kartoflerne og vend dem i salt og olie. Kom dem på et stykke bagepapir og i en 210 grader forvarm ovn i 35-40 minutter. Husk at vende kartoflerne ofte, så de får farve på alle sider.
  3. Mens kartoflerne er i ovnen, kan I lave dressingen. Snit forårsløg og persille meget fint, riv parmesan og bland de 3 ting ting sammen med creme fraiche, sennep, citron, honning og smag til med salt. Stil dressingen på køl til kartoflerne er færdige.
  4. Når kartoflerne er blevet brune og sprøde serveres de sammen med dressingen. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 40