'Oreo' cookies lavet på kikærter - skønne små cookies

Madplan uge 42

Vi er allerede godt i gang med oktober måned og efterårsferien står for døren. Er det bare mig eller går tiden ikke ubehagelig stærkt? Synes ikke jeg helt kan følge med, der er jo kun halvanden måned til vi er i december. Hvilket nu er helt ok, da det betyder julen er nær 🙂

Nå men I skal som sædvanlig have næste uges madplan, som denne gang består af nogle ret nemme, børnevenlige retter i anledning af efterårsferien. Derudover har jeg, til en afveksling, kommet med lidt ideer til lækker morgenmad og skønne kager og lækkerier, som man kan bage sammen med ungerne, eller alene hvis det er at foretrække.

Madplan uge 42

Mandag: Risengrød

Tirsdag: Fish and chips

Onsdag: Gryderet med kylling og græskar

Torsdag: Æggekage med kylling, rødløg og ricotta

Fredag: Svenske kødboller i brun sovs med mos

Lørdag: Lasagne

Søndag: Pariserbøf

Ja som I nok kan fornemme, så er jeg allerede kommet i julehumør og derfor starter madplanen ud med en god portion grov risengrød. Laver I en stor portion, kan I lave klatkager af resterne tirsdag morgen. Tirsdag står den på fish and chips med ærtemos, hvortil I kan servere en nem tomatsalat.

Onsdag kan I købe en stor portion kyllingefileter, så I kan lave gryderet med kylling, græskar og en masse blandet grøntsager. Den sidste del kyllingefileter kan I bruge om torsdagen til at lave æggekage med rødløg og ricotta.

Fredag står den på en svensk klassikere nemlig kødboller i brun sovs med mos og ærter – på svensk kaldet köttbullar… Køber I en stor portion hakket kød om fredagen kan I bruge den sidste del om lørdagen til at lave lasagne med en god portion grøntsager. Søndag kan I lave pariserbøf.

MORGENMADS IDEER

Har I fri i næste uge og dermed tid og lyst til at lave ekstra god morgenmad, så kommer her et par ideer. I kan eksempelvis bage surdejsboller med sesam, surdejsboller med havregryn, grove plain surdejsboller eller surdejsboller med tipo 00. Ellers kan I lave en stor plade koldhævede gulerodsboller-, bamseboller– eller kerneboller. Eller måske gulerodsbrud, chokoladeboller eller lune hveder (krydderboller).

Er I ikke lige til bagværk, eller har I lyst til noget at supplere bollerne med, så kan I lave ricotta pandekager med citron og vanilje, kikærtepandekager med blåbær, æblepandekager med kanel, pandekager lavet på hytteost, french toast af bananbrød, bananpandekager, spinat/bananvafler, thebirkes, kanelsnurrer eller bananvafler.

Ellers er det jo altid lækkert at starte dagen med en solid portion grød som helt almindelig havregrød, kold kakaogrød med banan, chokolade og peanutbutter, øllebrød med pisket cremefine, chiagrød, bagt gulerodsgrød eller måske en portion julegrød med æbler og hasselnødder.

KAGER OG LÆKKERIER TIL FERIEN

Har I lidt ekstra tid til at stå i køkkenet, så kan I jo altid bage en kage eller lave lignende lækkerier, det plejer altid at vække begejstring. I kan eksempelvis bage mazarinkage, peanutbutter cookies, gulerodskage, snickerskage, græskarkage, luksus romkugler lavet på sorte bønner, saltet karamelbar eller bananbrød.

I får også lige et par kager med sukker, smør, hvedemel og alt det lækre 🙂 Drømmekage, kanelsneglekage med den lækreste frosting, snickersis, jordbærtærte og banoffee pie.

Ellers kan I fylde fryseren med blomkålspølsehorn, helt almindelige pølsehorn, grove pølsehorn, pitabrød, grove pirogger, pizzasnegle, mini calzone, glutenfri pirogger, myslibar med tørret frugter, myslibar med peanutbutter og chokolade og/eller gode klassiske frikadeller. Så har I til madpakkerne de første par uger efter ferien.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Oreo' cookies lavet på kikærter - skønne små cookies