Madplan uge 42

Mørksej i kokossauce toppet med saltet mandler – en nem og lækker hverdagsret

Mørksej i en spicy kokossauce med en masse grøntsager er blevet en af mine yndlings fiskeretter. Selvom jeg ikke spiser fisk så ofte, så synes jeg det smager skønt, specielt hvis man prøver at lave det en smule ‘anderledes’. Hver gang jeg har fået fisk til aftensmad, siger jeg til mig selv, at jeg skal begynde at spise det noget oftere, men jeg må nok indrømme at det sjældent bliver til noget. Der kan sagtens gå 1-2 måneder imellem jeg spiser fisk.

Hvid fisk i krydrede karry/kokossauce

At ligge fisken i krydrede sauce er ret nyt for mig, da jeg altid har haft en ide om, at man ikke må krydre fisk alt for meget, specielt ikke hvid fisk. Det er jo en ret mild fisk, og med fare for helt at overmande smagen af fisken, skal man helst ikke gøre tilbehøret alt for krydrede/stærkt – sådan har min forestilling til det altid været. Men nu har jeg testet denne ret et par gange, og den fungerer bare helt perfekt. Og jeg er blevet enig med mig selv om, at det slet ikke gør noget at spise fisken til en stærk sauce. Det gør man jo ret ofte med kylling og lignende.

Udover at retten smager fantastisk, så er det er yderst nem ret at tilberede, og man kan jo gøre den så stærk, som man selv ønsker. Skal man servere retten til børn, så ville jeg komme lidt karrypasta i af gangen og smage den til. Jeg vil dog lige pointere, at jeg er lidt af en kylling mht. stærk mad. Så måske I vil synes, at der skal mere karrypasta i end jeg synes. Så smag den lige til under alle omstændigheder.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

400-500g mørksej

1/2 tsk. squash

1 peberfrugt

4 forårsløg

12 cherrytomater

4-6 grønne asparges

1 stor dåse kokosmælk

1-2 tsk. rød karrypasta

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skær peberfrugt, squash og asparges i mindre tern. Hak forårsløg fint og skær rødløg i tynde både.
  2. Varm en pande op og tilføj lidt olie. Kom peberfrugt, rødløg og squash på panden og lad det stege 2 minutter. Tilføj asparges og forårsløg og lad det stege med i yderligere 2 minutter.
  3. Tilføj karrypasta og kokosmælk til panden og lad det simre nogle minutter. Halver cherrytomater og kom dem i saucen – smag til med salt og peber.
  4. Kom saucen i et fad, strø salt og peber på mørksejs stykkerne og placer den i fadet med saucen. Kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i ca. 12 minutter.
  5. Server retten med kogte ris eller blomkålsris og top den eventuelt med lidt saltet mander.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 42