Mørksej i kokossauce toppet med saltet mandler - en nem og lækker hverdagsret

Bircher mysli – lækker velsmagende morgenmad til hele familien

En nem og lækker morgenmad, som kan laves aftenen før og som smager helt fantastisk. Bircher mysli minder egentlig en hel del om ‘køleskabsgrød’, kold grød eller hvad I lige plejer at kalde det – kært barn har mange navne. Som den gængse følgere måske allerede ved, så er jeg ret vild med grød og speciel kold grød og denne mysli er ingen undtagelse.

KOLD BIRCHER MYSLI – EN SOLID OG VELSMAGENDE MORGENMAD

Bircher mysli er vist ‘opfundet’ af en person fra Schweiz og skulle efter sigende være en ret populær morgenmad i Schweiz, men jeg har egentlig mest hørt om retten i engelske madprogrammer, så jeg troede det var en engelsk klassikere… Men ikke desto mindre, så smager den helt fantastisk, og jeg har her lavet min version på en super lækker og velsmagende portion Bircher mysli.

Min mysli er lavet på havregryn og lidt blandet kerner i form at græskarkerner og solsikkekerner, men I kan sagtens bruge hørfrø, sesamfrø, hampefrø eller lignende. Brug de frø og kerner som I i forvejen har liggende i køkkenskabene. For at give lidt sødme til grøden har jeg tilføjet lidt revet æble og en lille smule appelsinsaft fra EASIS, men I kan sagtens bruge ‘almindelig’ appelsinjuice eller æblejuice.

På bloggen ligger i forvejen lidt forskellige opskrifter på kold grød: kakaogrød, chiagrød med bær, chiagrød med vanilje, kakaochiagrød, græskargrød og bananchiagrød.

OPSKRIFT 2 portioner

Ingredienser

70g havregryn

1 spsk. chiafrø

1 spsk. solsikkekerner

1 spsk. græskarkerner

2 dl mælk

0,5 dl æble- eller appelsinsaft (eller bare lidt ekstra mælk)

2 spsk. græsk yoghurt eller skyr

1 lille revet æble

Lidt vanilje

10-12 dråber flydende sødemiddel eller lidt honning

 

Fremgangsmåde

  1. Kom havregryn, solsikkekerner, chiafrø, græskarkerner i en skål og tilføj mælk og juice – rør det hele godt sammen.
  2. Riv æblet på et rivejern og kom det i grøden sammen med sødemiddel og vanilje. Sørg for at grøden er rørt godt sammen og stil den på køl til dagen efter.
  3. Næste morgen røres grøden sammen med lidt græsk yoghurt eller skyr. Synes I grøden er for tyk, kan I altid tilføje lidt mere mælk. Top grøden med friske figner, skiver af æble og måske lidt peanutbutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørksej i kokossauce toppet med saltet mandler - en nem og lækker hverdagsret