Fetadip med hvidløg og græsk yoghurt - en skøn velsmagende dip

Almindelige havregrynscookies med hasselnødder og chokolade – sprøde lækre cookies

Jeg elsker cookies og specielt de hjemmelavet smager helt fantastisk og så giver det samtidig en skøn duft i hele køkkenet når de bager. Jeg har efterhånden lavet disse rigtige cookies et par gange og de holder altid – alle mennesker elsker en god sprød cookie. Disse lavede jeg da mine veninder var forbi til aftensmad og eftersom det blev en ret stor portion, frøs jeg 2/3 af kuglerne ned og brugte dem et par dage efter som værtindegave og de vakte stor begejstring.

SPRØDE COOKIES MED ALT DET BEDSTE

Jeg skal måske lige nævne at disse cookies er lavet på smør, sukker og en masse mel, så de er ikke specielt sunde, men de smager fantastisk og er det hele værd. Der ligger i forvejen en opskrift på cookies med chokolade og hasselnødder på bloggen, men der brugte jeg lidt anderledes chokolade. Denne gang har jeg bare brugt en god mørk chokolade og en masse hasselnødder. Derudover har jeg byttet lidt af melet ud med havregryn, hvilket jeg synes fungerer og smager helt forrygende.

P.s. Når kugler er formet kan de kommes på frost, hvor de kan holde sig i mange måneder. Så tager man bare den mængde op man skal bruge og kommer i ovnen. Lad gerne kugler stå 20-30 minutter på bagepladen inden de kommer i ovnen, så skal de ikke have mere end de ca. 14 minutter.

OPSKRIFT ca. 25 stk.

Ingredienser

200g smør

200g mel

100g grovvalsede havregryn

200g brun farin

140g sukker

3 spsk. sirup

1 æg

1 tsk. vaniljepasta eller sukker

1/2 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

100g ristet hasselnødder

150g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at rist hasselnødderne i en 160 grader forvarm ovn i 20 minutter og lad dem efterfølgende køle af.
  2. Pisk sukker, farin, sirup og stuetempereret smør sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter æg og pisk godt sammen.
  3. Bland mel, havregryn, vanilje, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen lidt af gangen og rør sammen med en grydeske eller meget stille på maskinen. Pas på med ikke at røre for meget i dejen, den skal blot samles.
  4. Brug enten chokoladeknapper eller hak en plade chokolade groft og gør det samme med hasselnødderne. Vend derefter både hasselnødder og chokolade i dejen.
  5. Del dejen i ca. 25 stykker (mine vejede 40 g stykket) og kom dem på køl minimum 1 time. Men de bliver bedst hvis de kan stå på køl længere. Op til 36 timer er godt, men det er selvfølgelig ikke altid man har tålmodighed til det.
  6. Tænd ovnen på 180 grader, kom 6 kugler på 1 bageplade og bag dem i 12-14 minutter. Det er dog lidt forskelligt fra ovn til ovn, så hold lige øje og giv dem evt. lidt mere eller mindre tid.
  7. Kom de færdigbagte cookies på en rist og lad dem køle lidt af. Det er først når de er kølet af de bliver stive og sprøde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fetadip med hvidløg og græsk yoghurt - en skøn velsmagende dip