Madplan uge 46

Spaghetti Bolognese – nem og lækker hverdagsret

Spaghetti bolognese er en klassiker i det italienske køkken og er vel efterhånden blevet en meget populær ret i de fleste danske hjem, men altså det er jo også en lækker ret, som både børn og voksne kan lide. Derudover er det også en ret, som man kan lave på rimelig kort tid og som passer sig selv.

KØDSAUCE PÅ ALMINDELIG SPAGHETTI ELLER SQUASH ‘SPAGHETTI’

Jeg synes personligt en bolognese smager bedst hvis den får lov til at stå et par timer og simre, men altså den smager nu også godt efter bare 10 minutter. Men har I tid til at lade den stå på komfuret nogle timer, så gør det endelig.

Normalt serverer man rigtig spaghetti til retten, men jeg har her valgt at lave squash spaghetti i steder, som også smager ret godt, men I kan sagtens bruge almindelig spaghetti, hvis I foretrækker det. Hvis I har lyst, så kan I også prøve med bønne spaghetti eller andre alternativer, bare for at prøve noget nyt og anderledes, eller I kan lave en blanding af forskellige slags spaghetti.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

400g hakket oksekød

4 gulerødder

1 løg

2 fed hvidløg

2 dåser flået tomater

2 spsk. tomatpuré

1 dl vand

2 spsk. tørret oregano

1 spsk. tørret basilikum

1 spsk. olie

1 spsk. ‘sukker’ (EASIS multisød eller sukrin gold)

Salt og Peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skær løg, hvidløg og gulerødder i tern. Kom en stor gryde på blusset, tilføj lidt olie, smid de snittet grøntsager i gryden og lad det stege 5-6 minutter.
  2. Tilføj det hakket oksekød, strø med salt, peber, basilikum og oregano og lad kødet stege med til det har taget farve. Kom tomatpuré i gryden og lad det stege af et lille minuts tid. Tilføj de flået tomater, vand og ‘sukker’ og rør det hele sammen.
  3. Skru ned på middelvarme, kom låg på gryden og lad det simre minimum en halv time, men gerne længere.
  4. Lav squash spaghetti med en spiralizer, hæld kogende vand over og lad dem trække 2 minutter. Si vandet fra spaghettien og server med den lækre kødsauce og lidt frisk revet parmesan.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 46