Madplan uge 51

Julemazarinkage lavet på kikærter med en kaffe/kokos topping

En skøn og lækker julekage som helt sikkert til vække begejstring. Dem jeg har serveret kagen for var i hvert fald ganske tilfredse. Nu er der efterhånden kommet, og der vil komme, en masse julelækkerier her på bloggen. 90% af opskrifterne er som sædvanlig uden sukker, smør og mel og smager helt forrygende. Men de er jo ikke alle sammen kalorielette, derfor fik jeg lyst til at lave nogle mere kalorielette julekager, som jeg har valgt at lave på kikærter.

KIKÆRTEJULEKAGE MED MARCIPAN, CHOKOLADE OG KAFFE

Jeg elsker at bage med kikærter da det både smager god, men samtidig mætter det utrolig meget. Derudover synes jeg kikærter er den ingrediens, som gør min kager mest kage-agtige – hvis det giver mening 🙂 Jeg synes kikærtekager får en fantastisk konsistens og ligner almindelige kager.

Denne kage er smagt til med marcipan og mandelaroma og er toppet med den skønneste topping lavet på kokosmel, kaffe, kakao og chokolade. Bryder I jer, som jeg, ikke om kaffe, så lad jeg endelig ikke skræmme for det smager ikke af kaffe. Men kombinationen af kakao, chokolade og kaffe fungerer fantastisk.

OPSKRIFT 10 stk.

Ingredienser

150g kogte kikærter

100g dadler

0,5 dl mælk

25g havregryn

20g mandelmel

20g perfect fit eller bare lidt flydende sødemiddel

2 æg

100g marcipan uden tilsat sikker

evt. 1 tsk. mandelaroma

1 tsk. bagepulver

Lidt vanilje

 

Topping

8 friske dadler

40g mørk chokolade

100g kokosmel

1 spsk. kakao

1,5 dl kaffe

 

Fremgangsmåde

  1. Enten kan I udbløde tørret kikærter i vand og koge dem, eller I kan bruge dem direkte fra dåse.
  2. Kom kikærter, dadler, æg og mælk i en blender og blend til en lind masse. Tilføj havregryn, mandelmel, bagepulver, vanilje, mandelaroma og perfect fit og blend sammen.
  3. Riv marcipanen og vend den i dejen. Kom dejen i en form (10x22cm) og bag kagen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
  4. Mens kagen køler af, kan I lave toppingen. Lav først en kop kaffe og kom dadler i en lille gryde med varmt vand og lad dem ligge 2-3 minutter. Hæld vandet fra dadlerne og mos dem i gryden med en gaffel.
  5. Kom kaffe, chokolade og kakao i gryden til de moste dadler og lad det hele smelte sammen ved middel varme.
  6. Når alt er smeltet tilføjes kokosmel, det hele røres sammen og smøres på kagen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 51