Marcipankugler med hjemmelavet nougat

Specier med pistacienødder og hvid chokolade – nem og lækker julesmåkage

I julen hører hjemmebag sig til. Der er ikke noget hyggeligere end at bage julekager til venner og familie, folk bliver altid så glade for julebagværk og samtidig er det super hyggeligt at lave, synes jeg. Jeg elsker at bage – både mine lidt mere kalorielette småkager, men selvfølgelig også de mere traditionelle småkager – der skal være plads til begge ting.

SKØNNE SMÅKAGER MED HVID CHOKOLADE OG PISTACIENØDDER

Her får I opskriften på disse lækre skønne specier med pistacie og hvid chokolade. Jeg har I forvejen en opskrift på de mere traditionelle specier med chokolade, liggende på bloggen, og det er dem som jeg har taget udgangspunkt i i denne opskrift.

I princippet kan man komme præcis de nødder, frugter, chokolade mm. i sin dej, som man ønsker, det er kun fantasien som sætter grænser. Disse er som sagt med hvid chokolade og pistacienødder og jeg er ret sikker på at det kun vil klæde kagerne, hvis man lige tilføjer lidt tørret tranebær. Jeg tænker at det vil fungerer utrolig godt både smagsmæssigt og udseendesmæssigt.

OPSKRIFT 25-30 stk.

Ingredienser

100g mandler (eller mandelmel)

100g revet marcipan fra EASIS

50g mel (kokosmel, mandelmel, boghvedemel el. hvedemel)

1 æg

1 tsk. vanilje pasta, pulver eller sukker

40g perfect fit

50g hvid chokolade

50g pistacienødder

 

Fremgangsmåde

  1. Enten kan I bruge mandelmel eller I kan smutte nogle mandler og derefter blende dem til mandelmel – den sidste mulighed er klart den billigste.
  2. Bland mandelmel sammen med revet marcipan, æg, vanilje, perfect fit og mel. Sørg for at røre det hele godt sammen.
  3. Hak pistacienødder og chokolade og vend begge ting i dejen. Rul dejen til en pølse, pak den ind i film og kom den i køleskabet eller fryseren, hvis det skal gå hurtigt.
  4. Skær dejen i tynde skiver og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i ca. 8 minutter.
  5. Lad småkagerne køle af på en rist og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipankugler med hjemmelavet nougat