Specier med pistacienødder og hvid chokolade - nem og lækker julesmåkage

Chokoladebidder med saltet mandler – en lækker lille snack

De fleste af os kender de klassiske cornflakestoppe, hvor man vender lidt cornflakes i smeltet chokolade. Det er nemt, det kræver hverken mange ingredienser eller mange kræfter og det er utrolig lækkert. Her får I en lignende opskriften, men alligevel ret anderledes.

KONFEKT MED CHOKOLADE OG SALTET MANDLER

Denne lille snack passer perfekt til konfektskålen i juledagene, og I kan lave den på ganske kort tid. Konfekten består af en god mælkechokolade vendt i saltet mandler. Kombinationen af en lækker cremet lys mælkechokolade og de saltet bagte mandler spiller utrolig godt sammen og komplementerer hinanden. Det søde og det saltet går bare rigtig godt i spænd med hinanden.

Enten kan I købe en pose saltet mandler, eller I princippet kan I bruge en hvilken som helst saltet nød, hvis I nu ikke bryder jer om mandler, eller I kan lave jeres egne bagte saltet mandler. Personligt synes jeg dem man selv laver smager bedst, da jeg giver dem forholdsvis lang tid i ovnen og dermed smager nødderne af meget mere. De saltet mandler man køber er saltet – bevares, men de kunne godt have fået lidt længere tid i ovnen.

I kan selvfølgelig finde min opskrift på bagte saltet mandler her på bloggen.

OPSKRIFT 8-10 stk.

Ingredienser

120g mælkechokolade

60g saltet mandler

 

Fremgangsmåde

  1. Kom mandlerne i en gryde, dæk dem med vand og kom godt med salt i vand. Lad vandet koge op, tag gryden af varmen, kom låg på og lad mandlerne ligge der i 30 minutter.
  2. Dræn vandet for mandlerne, kom dem på en bageplade og bag dem i en 160 grader forvarm ovn i 20-25 minutter – husk at vende dem ofte. Lad dem efterfølgende køle af.
  3. Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen. Hak mandlerne groft og vend dem i den smeltet chokolade.
  4. Brug en spiseske, tag lidt af chokolade/mandelmassen og placer i små hapser på et stykke bagepapir. Kom dem på køl til chokoladen er stivnet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Specier med pistacienødder og hvid chokolade - nem og lækker julesmåkage