Hjemmelavet nougat på den nemme måde

Madplan uge 52

2020 lakker mod enden, og I skal have en af årets sidste madplaner. Som sædvanlig har jeg fundet en masse skønne, nemme retter frem til jer, og jeg har prøvet ikke at vælge nogle alt for julepræget retter – i hvert fald de dage, hvor det ikke er juleaften eller juledage. Men det er jo den 24. december på torsdag og der står den selvfølgelig på ægte julemenu, og for mange af os er juledagene også præget af en masse julemad.

Madplan uge 52

Mandag: Fyldte peberfrugter

Tirsdag: Kødboller i peberfrugtsauce

Onsdag: Risengrød og low carb carbonara

Torsdag: Juleaften

Fredag: Juledag

Lørdag: Anden juledag

Søndag: Quinoasalat med kikærter og kylling

Mandag starter med ovnbagte peberfrugter fyldt med hakket kød og grøntsager. Tirsdag kan I lave en skøn peberfrugtsauce og tilføje nogle lækre smagfulde kødboller.

Onsdag er det jo lillejuleaften og jeg tænker, mange nok skal lave risengrød til risalamande om torsdagen, så hvorfor ikke spise risengrød til aftensmad den dag. Men orker I ikke risengrød, kan I jo i stedet lave low carb carbonara. Har I lavet en ekstra stor portion risengrød, så kan I jo starte torsdagen med enten klatkager en risengrødsvafler.

Torsdag er det juleaften og mange af os skal smæske os i lækker julemad som eksempelvis andesteg, flæskesteg, lun rødkålssalat, rødkålssalat, grønkålssalat og risalamande. Ja og selvfølgelig en masse julekager, konfekt mm. som havregrynskugler, specier med chokolade, mandelsmåkager med marmelade, marcipan og nougat med hasselnødder, konfektkugler, mandelbidder og mange andre lækkerier.

Fredag og lørdag er det første- og anden juledag, hvilket for mange af os betyder julefrokoster med hygge og julemad. Til julefrokosten kan I servere retter som frikadeller, skinkesalat, hønsesalat, æggesalat, laksesalat, høns i asparges (til tarteletterne). Til dessert kan I eksempelvis lave denne risalamande cheesecake, julekage med varmekrydderier, tørret bær og ostecreme, julemazarinkage med kokos/kakaotopping, mazarinkage med chokolademousse eller cookiebund, karamel og 2 slags chokolade ganache.

Søndag er juledagene ovre og det er tid til en lidt anden slags mad. Derfor tænker jeg, at det kunne være super lækkert at lave en skøn salat med spicy kikærter, gulerødder og granatæble. Dertil kan I stege et par kyllingefileter og servere med tzatziki.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet nougat på den nemme måde