Mandelsmåkager toppet med chokolade - nemme kager uden tilsat sukker og gluten

Madplan uge 53

Årets sidste uge nærmer sig, og vi skal snart til at tage hul på uge 53. Jeg ved ikke med jer, men jeg har altid syntes at dagene mellem jul og nytår var lidt underlige. Man skal lige komme sig over julen, mens man samtidig forberede nytår.

Der er selvfølgelig et par dage mellem jul og nytår, som er helt normale, hvor de fleste af os skal på arbejde, måske lidt færre skal på arbejde i år end normalt på grund af lockdown. Men inden vi ser os om er det nytårsaften og 1. januar, som på forhånd er ‘planlagt’. Trods de lidt specielle dage, så er der som sagt stadig et par forholdsvis normale dage, hvor der skal laves aftensmad. Derfor skal I selvfølgelig have en madplan for næste uge.

Madplan uge 53

Mandag: Satay kylling salat med peanutbutterdip

Tirsdag: Cordon bleu

Onsdag: Quinoabowl

Torsdag: Nytår

Fredag: Tømmermændsmad

Lørdag: Kyllingelår i øl

Søndag: Mørbradgryde

Efter en del dage med fed julemad tænker jeg, at mandagen skal starte med en let ret. Derfor står den på satay kylling salat med en peanutbutterdip. Sørger I for at købe en stor portion kyllingefileter om mandagen, kan I bruge resten til at lave cordon bleu med pommes om tirsdagen. Onsdag står den på quinoabowl med kylling og en masse friske grøntsager.

Torsdag er det nytårsaften og jeg tænker de fleste allerede har planlagt menuen, men ellers kommer her et par ideer til nytårsmenuen. I kan eksempelvis servere tunmousse, kyllingerilette, spinatroulade med serranoskinke eller laks. Til hovedret skal mange sikkert have rødt kød, og dertil kan I eksempelvis servere knuste kartofler, pommes, pommes Anna, fyldte svampe, stegte asparges med serranoskinke, mangosalat, salat med serranoskinke og mozzarella eller en cremet grønkålssalat. Som dip kan I lave en bearnaisecreme, fetadip med hvidløg eller salse verde. Nytårsdesserten kunne eksempelvis bestå af en tærte med karamel og chokoladecreme, banankage med karamelmousse (måske I lige skal toppe den med andet end påskeæg), snickers cheesecake, marcipankage med chokolademousse, mazarinkage med citron/hvid chokolade cheesecake, banoffee pie eller en nem og lækker hjemmelavet snickersis.

Fredag er det 1. januar og dermed står den på tømmermændsmad som pizza lavet på blomkål, sød kartoffel eller en helt almindelig dej. Ellers kan I lave flæskestegssandwich, nachos lavet på sød kartoffel og toppet med kylling og ost, fish and chips, nuggets og pommes eller I kan bage en portion hjemmebagte burgerboller, og lave jeres egne lækre burger med enten oksekød eller kylling.

Lørdag står den på kyllingelår braiserede i øl med en masse grøntsager. Søndag kan I lave en skøn vinterret som braiserede nakkefilet med mos.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandelsmåkager toppet med chokolade - nemme kager uden tilsat sukker og gluten