Madplan 2

Svinemørbrad med svampe og bløde løg

Mørbradbøffer i ‘flødesauce’ med svampe og bløde løg. Det er jo egentlig bare mørbradbøffer i fad, hvilket man kan variere præcis som man ønsker, men jeg synes kombinationen af løg og svampe smager helt forrygende.

MØRBRADBØFFER MED BLØDE LØG OG SVAMPE

Enten kan man vælge at stege bøfferne færdige på panden eller komme det hele i et fad og i ovnen.  Jeg valgte dog at stege bøfferne færdige på panden, stille dem til siden og stege løg og svampe derefter. Det hele blev vendt sammen og serveret. Men I kan som sagt sagtens først stege bøfferne 1 min på hver siden og komme dem i et fad. Derefter steger I svampe og løg på en pande i 7-8 minutter, tilføjer madfløde og fond og smager til med salt og peber. Blandingen kommes i fadet til bøfferne og kommes i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.

Bøfferne kan serveres til ris, mos eller til en god salat. Ellers kan I komme dem ovenpå et stykke rugbrød – det er ret lækkert.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

1 svinemørbrad

15 svampe

2 løg

1 dl hønsefond eller bare vand

2 dl madfløde (jeg brugte 4%)

 

Fremgangsmåde

  1. Mørbraden afpudses og skæres i bøffer på ca. 2 cm. Bøfferne krydres med salt og peber, steges på en pande 2-3 minutter på hver siden og lægges til siden.
  2. Løgene skæres i halve ringe og smides på panden med lidt olie i 10-12 minutter. Imens renses og skæres svampe i mindre skiver og kommes på panden. Lad det hele stegt i 5-6 minutter. Tilsæt fløde og fond og lad det simre 6-7 minutter.
  3. Smag saucen til med salt og peber. Kom bøfferne sammen med saucen og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 2