Koldhævede græskarkerneboller med surdej
Koldhævede surdejsboller er bare noget af det lækreste. Der er godt med smag i dem, de har en skøn krumme og er samtidig dejlig sprøde – helt fantastiske. I princippet kan man komme præcis de frø og kerner i, som kan foretrækker, og jeg har en del forskellige lignende opskrifter liggende på bloggen. Denne gang har jeg fyldt mine boller med græskarkerne.
GRÆSKARKERNEBOLLER
At lave surdejsboller kan lyde ret besværligt, men det er det langt fra. Og har I ikke en surdej stående, kan I nøjes med at bruge 10g gær. Derudover kan I enten køre dejen på jeres køkkenmaskine, eller I kan komme dejen i en skål og folde den hver halve time i 2-3 timer, inden dejen stilles på køl til næste morgen.
For at sikre de saftigste boller er det en god ide at lade græskarkerner ligge i vand 1-2 timer, inden I skal bage med dem. På den måde kan de suge en masse væde sig sig, og I slipper for hårde tørre boller.
OPSKRIFT 12-14 stk.
Ingredienser
5 dl koldt vand
2 spsk. vand
4g gær
100g surdej
80g græskarkerner
220g grahamsmel
350g hvedemel
13g salt
Fremgangsmåde
- Start med at komme vand og alt melet i en skål og rør det godt sammen. Lad det stå i en skål med låg eller viskestykke i ca. 45 minutter.
- Udblød gær i 2 spsk. vand og kom det i skålen sammen med surdej og salt og rør det rigtig godt sammen.
- Smør en skål med olie og kom dejen deri. Fold dejen hver halve time i 2-3 timer. Ellers kan I køre dejen i ca. 15 minutter på jeres køkkenmaskine.
- Efter alle foldningerne, kommes skålen på køl til næste dag.
- Varm ovnen godt op og lad enten bagepladen eller et bagestål blive i ovnen, så også den bliver brandvarm.
- Hæld dejen ud på et køkkenbord, del den i 12-14 stykker, kom dem på et stykke bagepapir og top med lidt græskarkerner.
- Skru ovnen ned på 230 grader og bag bollerne i 12-13 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.
Ingen kommentarer endnu