Koldhævede græskarkerneboller med surdej

Madplan uge 3

Det er blevet lørdag og I skal som sædvanlige have næste uges madplan. De fleste af os lever nok stadig i en meget underlig corona-verden, som ikke ligefrem kommer til at ændre sig foreløbig, men det er med at få det bedste ud af enhver situation. Så her får I en madplan på en masse skønne retter, som I kan hygge jer med i køkkenet og servere til aftensmad. Som noget nyt, eller midlertidigt grundet corona, har jeg sidst i indlægget linket til forskellige ideer til morgenmad – måske I har lidt ekstra tid om morgenen. Derudover har jeg opremset lidt forskellige lækkerier, som kan forsøde tiden en smule.

Madplan uge 3

Mandag: Blomkålstoast

Tirsdag: Kyllingelår med chorizo

Onsdag: Kyllinge lollipops med ovnbagte kartofler

Torsdag: Mørbradbøffer med bløde løg på rugbrød

Fredag: Pastaret med mørbrad, squash og asparges

Lørdag: Hakkebøf med pommes, stegte gulerødder med sesamfrø og haydari

Søndag: Sød kartoffel pizza med oksekød og grøntsager

Mandagen starter med en nem og lækker ret; blomkålstoast! Jeg har her fyldt mine med skinke og ost, men I kan sagtens bruge kylling, tomat, pesto, ost, serranoskinke eller lignende.

Køber I en stor portion kyllingelår, kan I tirsdag lave kyllingelår med chorizo samt grøntsager og en skøn dressing. Den anden del af lårene kan I bruge onsdag til at lave kyllinge lollipops, hvortil I kan servere ovnbagte kartofler.

Torsdag kan I købe 2 svinemørbrad, som I kan bruge til at lave svinemørbrad med bløde løg og servere ovenpå et stykke rugbrød. Fredag kan I bruge den anden mørbrad til at lave en pastaret med mørbrad, squash og asparges.

Lørdag kan I købe en stor portion hakket oksekød, som I kan bruge til en hakkebøf, pommes, haydari og en skøn spidskålssalat. Søndag står den på pizza. På bloggen har jeg en del forskellige opskrifter på pizzabunde, men denne dag foreslår jeg en pizza lavet på sød kartoffel, som I kan toppe med ost, små stykker hakket oksekød samt de grøntsager som I har tilbage fra ugen.

MORGENMADSIDEER

Hvis I står i den situation, at I har ret meget tid i disse dage så kommer her lidt forskellige morgenmadsideer, som kan være med til at give en god start på dagen: Banan/kikærtepandekager, huevos rancheros, kærnemælkshornchokoladepandekager, french toast, æggemuffins, bircher mysli, gulerodsbrud, koldhævede surdejsboller, chokolade granola, tebirkes, chiagrød, snurrer og/eller bamseboller. Der ligger selvfølgelig mange flere morgenmadsopskrifter på blogge, I kan bare trykke på ‘morgenmad’ i menubjælken.

TIL DEN SØDE TAND…

Har I ekstra god tid i disse dage, så kommer her lidt ideer på kager og lækkerier, som kunne være super hyggeligt at lave; træstammer, squashmuffins med ‘nutella’, peanutbutter cookies, kanelsneglekage med ostetopping, luksus romkugler lavet på bønner, karamelsnitter, kanelkage, ovnbagte jordskokkechips, almindelige pandekager, bønnebrownie og æblecheesecake.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede græskarkerneboller med surdej