Blomkålsrisotto med squash, svampe og kylling

Fastelavnsboller med konditorcreme, vaniljecreme og hindbærsyltetøj

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt og det er tid til fastelavnsboller. Der findes jo flere forskellige slags fasteboller, hvor fyldet kan variere i det uendelige. Der findes eksempelvis gammeldags fastelavnsboller og fyldte fastelavnsboller – som er mine yndlings.

FYLDTE FASTELAVNSBOLLER – DEN KLASSISKE

De fyldte fastelavnsboller laves ofte på en wienerdej, men kan også laves på vandbakkelser, som jeg har valgt at gøre i denne opskrift. I min verden er den klassiske fastelavnsbolle fyldt med vaniljecreme, hindbærmarmelade og en konditorcreme, som består af pisket flødeskum vend i lidt af vaniljecremen – det er den perfekte kombination, hvis I spørger mig.

Jeg elsker virkelig fastelavnsboller og i særdeleshed fyldte fastelavnsboller – jeg er generelt en sucker for flødeskumskager, det smager jo helt fantastisk. Normalt bruger man almindelig piskefløde, men jeg bruger cremefine 19%, da jeg ikke kan smage forskel, men I kan sagtens bruge almindelig piskefløde.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Vandbakkelser

3 dl vand

150g smør

150g hvedemel

1 spsk. multisød eller et par dråber flydende sødemiddel

5 æg

 

Fyld

6 æggeblommer

6 dl mælk

1 vaniljestang

60g maizena

6 spsk. florsød eller multisød eller 1 tsk. flydende sødemiddel

5 dl cremefine 19%

+ hindbærsyltetøj

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen, da den skal på køl i minimum 3 timer, men gerne til dagen efter.
  2. Kom æggeblommer, mælk, maizena og sødemiddel i en lille kasserolle og pisk det godt sammen.
  3. Flæk vaniljestangen, fjern kornene og pisk dem i massen. Kom vaniljestangen i gryden og stil den på komfuret ved lidt over middelvarme og pisk godt igennem. Indenfor et par minutter vil vaniljecremen blive tyk.
  4. Hæld den i en skål, kom film over cremen og stil den på køl.
  5. Nu kan I gå I gang med vandbakkelserne.
  6. Bring vand og smør i kog. Når smørret er smeltet tilsættes mel og multisød på en gang. Rør kraftigt rundt i massen til dejen slipper gryden.
  7. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af – omkring 10-15 minutter.
  8. Tilsæt 1 æg af gangen og rør rigtig godt rundt i dejen med en grydeske. Det er vigtigt at dejen røres sammen før et nyt æg tilsættes. Dejen skal være klistret, men stadig hænge sammen.
  9. Kom dejen i en sprøjtepose og tryk 12 toppe ud. Husk at de hæver meget op, så der skal være meget mellemrum mellem hver.
  10. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. I må IKKE åbne ovnen før de 30 minutter er gået, ellers risikerer I at vandbakkelserne falder sammen.
  11. Lad dem køle helt af på en rist før fastelavnsbollerne samles.
  12. Mens kan I gøre konditorcremen færdig ved at piske cremefine til en fast skum. Pisk vaniljecremen og smag den eventuelt til med lidt flydende sødemiddel eller florsød. Vend 4-5 spsk. vaniljecreme i flødeskummet og kom det på en sprøjtepose.
  13. Skær vandbakkelserne over, smør et lille lag hindbærsyltetøj på bunden, top med en skefuld vaniljecreme på midten af bunden og sprøjt konditorcremen ud. Kom låg på og top med glasur eller smeltet chokolade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålsrisotto med squash, svampe og kylling