Fastelavnsboller med konditorcreme, vaniljecreme og hindbærsyltetøj

Banankage med chokolade lavet på kikærter

Banankage holder bare 100% og smager altid forrygende. Jeg har ofte en enkelt banan, eller to, liggende i min frugtskål, som hurtigt går hen og bliver en smule kedelig og blød. Når bananer når det stadie i deres levetid, så har de kun et formål tilbage, nemlig at blive brugt i lækre kager.

KIKÆRTE BANANKAGE MED CHOKOLADE

Denne banankage er en smule anderledes, da den er lavet på kikærter. Måske det lyder en smule underligt, men I må endelig ikke lade jer skræmme af kikærterne, for de er helt fantastiske at bage kager med. Kikærterne er blandet sammen med en meget moden banan og er fyldt med en god håndfuld chokolade – 2 ting som går hånd i hånd. Kagen har jeg toppet med en god portion mælkechokolade fra Callebaut, men det kan sagtens undlades.

Jeg har i forvejen en del forskellige kager lavet på kikærter liggende på bloggen som eksempelvis: gulerodskage, chokoladekage, romkugler, studenterbrød, kanelkage, mazarinkage, krydderkage, cookies, en kikærtekage med appelsin og chokolade og mange flere.

OPSKRIFT

Ingredienser

150g kikærter

100g dadler

30g havregryn

20g perfect fit

2 små æg

1 stor banan

0,5 tsk. natron

0,5 tsk. bagepulver

1 tsk. vanilje (sukker, pulver eller pasta)

80g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Enten kan I bruge kikærter på dåse, eller I kan udbløde tørret kikærter, koge dem og efterfølgende afkøle dem, inden i bruger dem i kagen.
  2. Blend så de færdige kikærter sammen med banan, æg, havregryn og dadler rigtig godt sammen. Det tager et par minutter, da dejen skal være helt lind og lækker.
  3. Kom natron, bagepulver, perfect fit og vanilje i dejen og blend igen til en ensformigt masse.
  4. Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
  5. Kom bagepapir i en springform på 16 cm, kom dejen deri og bag kagen ved 190 grader i 22-25 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med konditorcreme, vaniljecreme og hindbærsyltetøj