Madplan uge 4

Fastelavnsboller med chokoladecreme

Vandbakkelser er virkelig en nem og lækker dej til fastelavnsboller. Det er forholdsvist let at gå til og smager skønt, eller den giver fyldet plads til at det kan smage skønt, selve vandbakkelser smager ikke af så meget i sig selv.

VANDBAKKELSER MED CHOKOLADECREME

Disse fastelavnsboller er lavet på en vandbakkelsesdej, som jeg har fyldt med den lækreste chokoladecreme eller chokolademousse – same same. Cremen smager virkelig godt og har en skøn dyb smag af chokolade. Jeg har brugt mælkechokolade, men er I mere til mørk, kan I sagtens bruge det, så tilføjer I bare 30g mindre chokolade.

Jeg brugte en mælkechokolade fra Callebaut, som er en af de lækreste chokolader, hvis I spørger mig, men I kan bruge præcis den I foretrækker – næsten. Måske ikke den helt billige til 7 kroner, det ville være synd. I kan også sagtens bruge chokolade fra EASIS, hvis I ønsker dem helt uden tilsat sukker.

Her på bloggen ligger i forvejen et par opskrifter på fastelavnsboller. Eksempelvis fyldte vandbakkelser med vaniljecreme, konditorcreme og hindbærmarmelade, helt almindelige gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce og ikke mindst glutenfri gammeldags fastelavnsboller

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Vandbakkelser

3 dl vand

150g smør

150g hvedemel

2 spsk. florsød eller multisød eller 1/2 tsk. flydende sødemiddel

5 æg

 

Fyld

250 g mælkechokolade

5 dl cremefine 19%

 

Fremgangsmåde

  1. Starte med at lave chokoladecremen ved at komme cremefine i en gryde og giv det et hurtigt opkog.
  2. Hak chokoladen og kom det i en skål. Hæld den varme cremefine over chokoladen, lad det stå 2 minutter og rør det sammen til en homogen masse. Kom film på massen og stil på køl 3-4 timer eller til næste dag.
  3. Gå I gang med vandbakkelserne. Bring vand og smør i kog. Når smørret er smeltet, tilsætter I mel og multisød på en gang. Rør kraftigt rundt i massen til dejen slipper gryden.
  4. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af i 10-15 minutter.
  5. Tilsæt 1 æg af gangen og rør rigtig godt rundt i dejen med en grydeske. Det er vigtigt at dejen røres sammen før et nyt æg tilsættes. Dejen skal være klistret, men stadig hænge sammen.
  6. Kom dejen i en sprøjtepose og tryk 12 toppe ud. Husk at de hæver meget op, så der skal være ret meget mellemrum mellem hver.
  7. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. I må IKKE åbne ovnen før de 30 minutter er gået, ellers risikerer I de falder sammen. Lad dem køle helt af på en rist før fastelavnsbollerne samles.
  8. Pisk chokolademassen til en let skum og kom det på en sprøjtepose.
  9. Skær vandbakkelserne over, fyld dem med en god portion chokoladecreme og kom låget på. Top kagerne med lidt smeltet chokolade eller glasur og spis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 4