Fastelavnsboller med hindbærcreme

Chili con carne – nem og lækker opskrift

Lækker hjemmelavet chili con carne fyldt med en masse grøntsager – det er bare et hit hver gang. Det er dejligt nemt at lave og det kræver ikke det store, da retten nærmest klarer sig selv. Man skal selvfølgelig hakket grøntsager, men derudover skal retten bare stå og simre noget tid, og her skal man ikke så meget andet end at røre i gryden indimellem.

GRØNTSAGSFYLDT CHILI CON CARNE

Det gode ved simreretter er at man kan lave en stor portion og fryse resten ned, så har man lige til en hurtig gang aftensmad, en dag hvor tiden er knap. Jeg vil våge at påstå, at man kan lave chili con carne af flere forskellige slags kød. Jeg har lavet det på både hakket kylling-, okse- og svinekød, og jeg synes det hele smager godt. Men den rigtige måde er vist at bruge oksekød, hvilket jeg også gjorde i lige præcis denne opskrift.

Jeg serverer ofte guacamole eller tern af avocado samt fromage fraiche til min chili con carne – det smager skønt. Hvis jeg har lidt friske krydderurter kommes lidt af det på toppen. Ofte bruger man koriander, men det kan jeg ikke fordrage, så jeg bruger persille. Det er måske ikke så originalt, men det smager godt.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

400g hakket oksekød 3-7%

2 rødløg

2 gulerødder

2 peberfrugter

2 fed hvidløg

100g majs

150g kogte sorte bønner (kan undlades)

1 dåse flået tomater

1 spsk. tomatpure

1-2 dl vand

1 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

Salt + peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med skære løg i tern, steg dem i en gryde med lidt olie i 5 minutter ved middelvarme. Skru op for varmen og brun kødet af. Husk salt og peber.
  2. Mens skærer I hvidløg meget fint og gulerødder og peberfrugter i små tern. Kommer dem i gryden, når kødet er brunet af.
  3. Efter 5 minutter tilføjes majs, sorte bønner, tomatpure, spidskommen, paprika, vand og flået tomater og det hele skal simre 1 times tid ved middel/lav varme.
  4. Smag retten til og server med ris og guacamole eller avocadoterne samt en god klat fromage fraiche.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med hindbærcreme