Kødboller i karrysauce med broccoli og svampe

Lækker fudgy brownie lavet på sød kartoffel

Det er ikke ligefrem nogen ny fremstilling; brownie lavet på søde kartofler. Det er set ofte og derfor fik jeg også lyst til at afprøve og udvikle min egen opskrift, nu hvor jeg alligevel havde et par søde kartofler liggende. De søde kartofler er for det første med til at sødme kagen, men det giver også fylde. Udover kartofler har jeg også tilføjet dadler, nødder og lidt andre lækkerier.

LÆKKER SVAMPET BROWNIE

Brownie blev virkelig lækker og er tilmed ret nem at lave, da det hele bare skal i en blender eller foodprocessor og blendes til en lind masse. For lige at gøre kagen en tand lækre har jeg vendt lidt hakket nødder og chokolade i dejen, det gør den absolut kun bedre. Brownie har jeg toppet med en frosting lavet på avocado og dadler – det fungerer rigtig godt.

Udover ovenstående ingredienser så har jeg tilføjet en mandel/cashewsmør til dejen. Hvis I ikke har det, kan I sagtens bruge almindelig mandelsmør, nutella eller bare undlade.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

Brownie

320g sød kartoffel

80g dadler

80g havregryn, mandelmel eller lignende

2 æg

50g smeltet mørk chokolade

1 spsk. nøddesmør eller ‘nutella’ (kan erstattes med dadler)

3 spsk. kakaopulver

1 tsk. bagepulver

15 dråber flydende sødemiddel

Evt. 40g hakket valnødder og 50g hakket mørk chokolade (kan undlades)

 

Topping

1 avocado

20 dadler

4 spsk. kakaopulver

3-4 spsk. varm vand

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog de søde kartofler og lad dem køle af. Kom havregryn i jeres foodprocessor, blend til mel og kom i en skål.
  2. Kom de afkølet kartofler, æg og dadler i foodprocessoren og blend til en lind masse. Tilføj havregryn, kakaopulver, sødemiddel, bagepulver, smør eller nutella og blend. Smelt chokoladen i mikroovnen og kom i dejen.
  3. Hak valnødder og den mørke chokolade og vend det i dejen.
  4. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en brødform (12x20cm).
  5. Bag brownien ved 200g i ca. 30 minutter og lad kagen køle helt af.
  6. Lav toppingen ved at fjerne stenene fra dadlerne og læg dem i varmt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra og blend dadler, avocado, kakaopulver og vand til en homogen masse.
  7. Når kagen er kold, smøres toppingen derpå og den pyntes med lidt hakket nødder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kødboller i karrysauce med broccoli og svampe