Madplan uge 26

Rugbrøds/banancookies med mørk chokolade

Banancookies eller banansmåkager… Jeg er lidt i tvivl om hvad man skal kalde dem, for i princippet er både cookies og småkager sprøde, men det er disse ikke, men de ligner cookies, så det kalder vi dem.

CHOKOLADE, BANAN OG RUGMEL

Det er ikke første gang jeg kombinerer bananer, rugmel og mørk chokolade i mine kager og det bliver nok heller ikke sidste – for disse 3 ting spiller bare helt perfekt sammen. De fleste har sikker smagt rugboller med chokolade og kender til kombinationen, men bananen gør absolut kun retterne lækre.

Det startede med dette rugbrødsbananbrød, som uden sammenligning er blev en favorit hos mig, men dette brød har efterfølgende givet inspiration til mange flere lækkerier – blandt andet disse cookies og disse små bananbidder.

OPSKRIFT 7 stk.

Ingredienser

1 banan

1 æg

15g perfect fit (eller 1 tsk. flydende sødemiddel)

65g havregryn

65g rugmel

0,5 tsk. bagepulver

30g mørke chokoladeknapper

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl bananen og kom den i en skål. Mas den med en gaffel og kom æg, perfect fit, havregryn, rugmel og bagepulver deri og sørg for at rør det hele rigtig godt sammen.
  2. Vend tilsidst chokoladeknapperne eller hakket chokolade i dejen.
  3. Del dejen i 7 lige store stykker, form til cookies og bag dem ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad dem køle af og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 26