Hjemmebagt rugbrød med kerner

Snickers uden tilsat sukker

Her får I opskriften på en utrolig lækker snickers bar uden tilsat sukker. Jeg har efterhånden lavet et par forskellige snickers opskrifter, men dette er den første opskrift på snickers bar.

SNICKERS MED KARAMEL OG PEANUTS

Barerne består af en sprød bund, som er toppet med en karamel lavet på peanutbutter og dadler samt lidt saltet peanuts. Derefter er de vendt i smeltet chokolade. Jeg har brugt mørk chokolade, men I kan sagtens bruge lys og sikkert også hvid chokolade – hvis det var noget.

Barerne smager fantastisk og fungerer godt som en lille eftermiddags- eller aftensnack. Jeg lavede dem ret store, men I kan sagtens halvere dem, så bliver de måske lidt mere ‘passende’.

På bloggen ligger også en opskrift på snickers bidder, snickerskage, snickers is, snickers grød, snickerskugler og snickers cheesecake.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

Bund

100g blendet havregryn

100g mandelmel

60g fibersirup eller almindelig sirup

50g kokosolie

 

Karamel

200g dadler

110g peanutbutter

3 spsk vand

 

Øvrigt

130g saltet peanuts

150g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden ved at blande mandelmel, blendet havregryn, smeltet kokosolie samt fiber sirup sammen. Kom i en form på 12×20 cm., bag den i 12 minutter ved 200 grader og lad den efterfølgende køle af.
  2. Fjern stenene fra dadlerne og læg dadlerne i varmt vand i 10 minutter. Blend dadlerne sammen med 3 spsk. vand og peanutbutter til en homogen masse.
  3. Smør karamellen over den afkølet bund, strø peanuts over karamellen og tryk dem lidt ned. Stil den på køle eller frost indtil chokoladen er klar.
  4. Smelt chokoladen og lad den stå 5 minutter. Skær peanutsmassen i passende stykker, kom dem på en rist med bagepapir under og hæld chokoladen over. Top med lidt hakket peanuts og lad chokoladen størkne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebagt rugbrød med kerner