Snickers uden tilsat sukker
Her får I opskriften på en utrolig lækker snickers bar uden tilsat sukker. Jeg har efterhånden lavet et par forskellige snickers opskrifter, men dette er den første opskrift på snickers bar.
SNICKERS MED KARAMEL OG PEANUTS
Barerne består af en sprød bund, som er toppet med en karamel lavet på peanutbutter og dadler samt lidt saltet peanuts. Derefter er de vendt i smeltet chokolade. Jeg har brugt mørk chokolade, men I kan sagtens bruge lys og sikkert også hvid chokolade – hvis det var noget.
Barerne smager fantastisk og fungerer godt som en lille eftermiddags- eller aftensnack. Jeg lavede dem ret store, men I kan sagtens halvere dem, så bliver de måske lidt mere ‘passende’.
På bloggen ligger også en opskrift på snickers bidder, snickerskage, snickers is, snickers grød, snickerskugler og snickers cheesecake.
OPSKRIFT 8 stk.
Ingredienser
Bund
100g blendet havregryn
100g mandelmel
60g fibersirup eller almindelig sirup
50g kokosolie
Karamel
200g dadler
110g peanutbutter
3 spsk vand
Øvrigt
130g saltet peanuts
150g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Start med at lave bunden ved at blande mandelmel, blendet havregryn, smeltet kokosolie samt fiber sirup sammen. Kom i en form på 12×20 cm., bag den i 12 minutter ved 200 grader og lad den efterfølgende køle af.
- Fjern stenene fra dadlerne og læg dadlerne i varmt vand i 10 minutter. Blend dadlerne sammen med 3 spsk. vand og peanutbutter til en homogen masse.
- Smør karamellen over den afkølet bund, strø peanuts over karamellen og tryk dem lidt ned. Stil den på køle eller frost indtil chokoladen er klar.
- Smelt chokoladen og lad den stå 5 minutter. Skær peanutsmassen i passende stykker, kom dem på en rist med bagepapir under og hæld chokoladen over. Top med lidt hakket peanuts og lad chokoladen størkne.
Ingen kommentarer endnu