Kakaotoppe bidder
Kakaotoppe smager helt forrygende – kombinationen af kokos, kaffe og chokolade kan bare noget helt specielt, og selvom jeg normalt ikke kan lige kaffe, hverken rent eller i noget, så fungerer kaffe og chokolade upåklageligt godt sammen.
BIDDER MED KAFFE, KOKOS OG CHOKOLADE
Da jeg var i Sverige for et par uger siden, så jeg at de havde kokostoppe (det hedder vist noget andet på svensk) i mange forskellige udgaver, det er vist en ret populær ting der. Det gav mig lyst til at eksperimentere lidt mere med lignende opskrifter. Derfor får I her en nem og lækker opskrift på kakaotoppe bidder. På bloggen ligger i forvejen en opskrift på kakaotoppe.
OPSKRIFT 8 stk.
Ingredienser
60g mørk chokolade
5g kokosolie eller smør
100g havregryn
40g kokosmel
30g kokosflager
30g fibersirup eller anden sirup
0,5dl mælk
3-4 spsk. stærk kaffe
2 spsk. kakaopulver
Lidt salt
Topping:
40g mørk chokolade
5g kokosolie
Kokosflager
Fremgangsmåde
- Smelt chokoladen over et vandbad og tilføj kokosolie.
- Kom mælk, havregryn, kokosmel og kokosflager samt kakao og salt i chokoladen og rør det godt sammen.
- Tilføj sirup og kaffe og smag massen til. Sørg for at vende det hele rigtig godt sammen, massen skal være fast.
- Tryk chokolademassen i en form (10×20 cm), sørg for at mase den godt sammen. Stil på frost i 10 minutter.
- Smelt mørk chokolade sammen med kokosolie og hæld det over kagen. Top med lidt kokosflage og stil den tilbage på køl til chokoladen har sat sig.
- Skær i mundrette stykker og server.
Hvor meget Kakao skal der i? Jeg synes ikke at jeg kan se det nogen steder? 🙂