Grøn grøntsagstærte med kylling

Pavlova med mandler – toppet med vaniljecreme og friske bær

Pavlova bagt med hakket mandler, toppet med den lækreste vaniljecreme og en masse friske bær. En vaskeægte sommerdessert, som med garanti vækker begejstring.

SOMMERDESSERT

Sidste sommer fik jeg en bestilling på en sommerdessert, som gerne skulle være både laktosefri og glutenfri og det blev til denne utrolig lækre marengskage. Denne version er dog ikke laktosefri, men I kan sagtens bruge laktosefri mælk og fløde – den smager stadig fantastisk. Kagen er utrolig nem og simpel at bikse sammen og kræver virkelig ikke meget af en. Jeg har efterhånden lavet den et par gange efterfølgende og de fleste er ret vilde med den, så det er bare at gå i gang. Udover den sprøde marengs består kagen af en skøn vaniljecreme og en masse friske bær.

OPSKRIFT 8-10 pers.

Ingredienser

Marengs

3 æggehvider

180g sukker

100g mandler

 

Vaniljecreme

3 æggeblommer

3 spsk. majsstivelse (30g)

3 dl mælk

1 vaniljestang

1 tsk. flydende sødemiddel (eller 50g sukker)

2,5 dl cremefine 19% eller piskefløde

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen. Kom æggeblommer, vanilje og majsstivelse i en gryde og pisk det godt sammen. Tilføj mælk og sødemiddel.
  2. Kog cremen op ved middel varme til den er blevet tyk. Husk at rør i gryden hele tiden. Hæld cremen i en skål, dæk med film, sørg for at filmen ligger helt tæt på cremen, så der ikke dannes kondens. Stil på køl til cremen er helt kold, det tager omkring 2-3 timer, men lav gerne cremen dagen i forvejen.
  3. Lav bunden ved at pisk æggehvider hvide. Tilføj sukker og pisk det hele rigtig godt igennem til hviderne er blevet blanke og stive. Hak mandlerne og vendt dem i marengsmassen.
  4. Spred massen på et stykke bagepapir og bag den ved 175 grader i ca. 25 minutter. Lad den køle helt af.
  5. Når cremen er kølet af, piskes den til en lind masse. Pisk derefter cremefine til en fast skum og vend den i cremen. Hæld vaniljecremen ovenpå den afkølet bund og top med friske bær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn grøntsagstærte med kylling