Madplan uge 35

Drømmekage lavet på kikærter

Drømmekage er en dansk klassiker, som de fleste af os kender og elsker. Personligt er drømmekage en af mine yndlingskager, specielt toppingen smager helt fantastisk, og i min optik kan der aldrig komme for meget topping på en drømmekage.

DRØMMEKAGE

Denne opskrift på drømmekage er noget anderledes, da den er lavet uden sukker, smør og hvedemel. Bunden af kagen er hovedsagelig lavet på kikærter, som fungerer helt perfekt at bage kager med, da det giver en kage-lignende konsistens, smager skønt og samtidig mætter ret godt. Kagen er både gluten og uden tilsat sukker og den smager virkelig godt.

På bloggen ligger i forvejen en opskrift på drømmekage, drømmekage uden tilsat sukker og gluten, ‘den du ved nok’ (som er en mørk udgave af drømmekage) og ikke mindst en grød-version af kagen.

OPSKRIFT 10 stk.

Ingredienser

Bund:

240g kikærter (1 dåse)

4 æg

160g dadler

1dl mælk

110g havregryn

40g mandelmel

40g perfect fit

2 tsk bagepulver

 

Fyld:

150g dadler

75g sukrin gold

180g kokosmel

1,5 dl mælk (evt. kokosmælk)

30g kokosolie

 

Fremgangsmåde

  1. Kom kikærter, dadler, æg og mælk i en blender og blend til en lind masse. Tilføj havregryn, mandelmel, perfect fit og bagepulver og blend godt sammen.
  2. Kom dejen i en form (12×22 cm) og bag kagen ved 200 grader i 20 minutter.
  3. 15 min inde i bagetiden, kommes dadlerne til fyldet i blenderen sammen med mælk og blendes lind. Kom massen i en gryde sammen med kokosolie, kokosmel og sukrin gold og giv det et hurtigt opkog.
  4. Kom toppingen på kagen og bag den yderligere 5 minutter. Lad kagen køle af og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 35