Fyldte kyllingefileter med smøreost og pesto

Banankage med karamel ganache og karamelmousse

I dagens anledning – det er min fødselsdag i dag – får I her opskriften på en utrolig lækker kage, som eksempelvis kan serveres til en fødselsdag eller bare til dessert på en hvilken som helst dag.

BANANKAGE MED KARAMEL!!

For et par uger siden lavede jeg denne kage til min fasters og kusines fødselsdag og den var 100% lavet til min kusines smagsløg. Den bestod af en banankage, som jeg toppede først med karamel ganache og derefter med den lækreste, bløde karamelmousse og den blev virkelig god – min kusine var i hvert fald glad.

Skulle jeg lave kagen igen, ville jeg nok lave en cookiebund eller browniebund, ikke fordi banankagen ikke var god – for det var det! Men en brownie- eller en cookiebund er mere kompakt og ‘hård’, hvilket jeg synes vil fungere rigtig godt, da det vil give kagen lidt mere ‘bid’. Min kusine var dog ikke enig med mig i dette 🙂

Men som sagt smager kagen virkelig godt og den er samtidig forholdsvis nem at lave, så I skal selvfølgelig have opskriften. Om I så vil lave bunden som banankage, brownie eller cookiebund, det er op til jer.

OPSKRIFT 12 port.

Ingredienser

Banankage:

2 æg

2 modne bananer

120 gram sukker

75 gram smør

70 gram mel

0,5 tsk bagepulver

50g chokolade (mørk eller lys)

 

Karamel ganache:

200g gold chokolade

1 dl fløde

 

Karamelmousse:

1 dåse Dulce de leche

5dl fløde

5 husblas

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave banankagen ved at smelte smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker til en luftig masse og rør smørret deri.
  2. I en anden skål kommer I mel og bagepulver i, sigter det i æggemassen og rør det stille rundt.
  3. Mos bananerne, hak chokoladen og vend begge ting i dejen.
  4. Kom bagepapir i bunden af en 22 cm springform, hæld dejen deri og bag kagen ved 180 grader i 20-25 minutter. Kagen er færdig, når I kan stikke en kniv i midten af kagen og der ikke hænger dej ved. Lad kagen køle helt af.
  5. Lave karamel ganache ved at lune fløden. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Hæld den lune fløde over chokoladen, lad det stå i 2 minutter og rør derefter i massen til det er smeltet sammen.
  6. Kom den afkølet banankage tilbage i springformen og kom kageplast rundt i kanten. Hæld ganachen over kagen og stil på køl i 30 minutter.
  7. Lav karamelmoussen ved først at komme husblas i koldt vand i 15 minutter. Hæld Dulce De Leche i en gryde og varm det op til omkring 85 grader, og kom derefter de udblødte husblad deri. Lad massen køle ned til omkring 35 grader (det skal være fingervarmt).
  8. Pisk piskefløden let, den må endelig ikke piskes for meget. Kom 1/3 af flødeskummet i gryden til den afkølet karamel og rør det godt sammen. Kom indholdet fra gryden i skålen med den resterende flødeskum og vend forsigtigt sammen.
  9. Hæld moussen over ganachen og stil på køl i 3-4 timer eller til næste dag. I kan eventuelt komme lidt af moussen i små forme, så I får nogle små moussebomber, som I kan pynte kagen med, men det er ikke nødvendigt.
  10. Tag kagen du af formen, fjern kageplast og pynt kagerne med de små moussebomber, hindbær, hakket gold chokolade og et par karamelknapper.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte kyllingefileter med smøreost og pesto