Koteletter i fad

Brunsviger lavet på kikærter – glutenfri og uden smør og sukker

BRUNSVIGER! I dag er det international brunsvigerdag og derfor skal I selvfølgelig have min version af en, bevares lidt anderledes, brunsviger. Denne brunsviger er lavet på kikærter og er samtidig uden uden smør og sukker… og den er glutenfri.

EN FYNSK KLASSIKER

Jeg må nok indrømme, at det kan tælles på 1 hånd, hvor mange gange jeg har smagt brunsviger, men jeg må samtidig indrømme at det smager helt fantastisk. Selvom jeg ikke er helt inde i brunsvigerens historie og denne verden, og selvom jeg godt ved, at det er et farligt sted at bevæge sig hen, så har jeg alligevel prøvet at lave en anderledes brunsviger, så krydser jeg bare fingre for, at jeg ikke bliver korsfæstet 🙂

OPSKRIFT 10 stk.

Ingredienser

Bund:

240g kikærter

4 æg

160g dadler

1dl mælk

110g havregryn

40g mandelmel

40g perfect fit

2 tsk bagepulver

 

Vaniljecreme:

1 æggeblomme

10g majsstivelse

1 dl mælk

Lidt sødemiddel + vanilje

 

Fyld:

150g dadler

75g sukrin gold

60g fiber sirup

1dl mælk

+ vaniljecreme

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen. Kom æggeblomme, vanilje og majsstivelse i en gryde og pisk det godt sammen. Tilføj mælk og sødemiddel.
  2. Kog cremen op ved middel varme til den er blevet tyk. Husk at røre i gryden hele tiden. Hæld cremen i en skål, dæk med film, sørg for at filmen ligger helt tæt på cremen, så der ikke dannes kondens. Stil cremen på køl til den er helt kold, det tager omkring 3 timer, men lav gerne cremen dagen i forvejen.
  3. Lav bunden ved først at blende havregryn til mel og kom I en skål. Blend kikærter, æg og mælk til en homogenmasse og tilføj derefter blendet havregryn, dadler, perfect fit, mandelmel og bagepulver.
  4. Kom dejen i en form på 12×25 cm. og bag ved 200 grader i 10 minutter.
  5. Mens kagen bager, kan I lave fyldet. Blend dadler, sukrin gold, mælk og fibersirup sammen og rør massen sammen med den afkølet vaniljecreme.
  6. Tag kagen ud, lav huller i dejen med bagsiden af en træske eller lignende og hæld fyldet over. Bag kagen yderligere 10-12 minutter og lad den køle af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koteletter i fad