Madplan uge 42

Græskarformet boller med efterårskrydderier

Lækre små bløde boller, som enten kan formes til små græskar, eller bare kan trilles runde til helt almindelig boller – de smager lige godt. Men de er selvfølgelig lidt flottere, dem som ligner græskar, men de andre er klart hurtigere at lave.

GRÆSKARBOLLER

Disse boller er smagt til med kardemomme, hvilket jo holder 100% hver gang. Jeg er virkelig vild med kardemommeboller og disse er ingen undtagelse. I kan sagtens tilføje lidt kanel til dejen, hvis I er vilde med det. Det giver en skøn smag.

Ikke bare er bollerne formet som græskar, der også tilføjet en god portion græskarpuré til dejen, som er med til både at give en flot farve og saftighed til bollerne.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

250g rå græskar

25g gær

125g fuldkornsmel

350g hvedemel

1,5dl mælk

40g perfect fit

1 æg

1 tsk kardemomme

Evt. lidt kanel

 

Fremgangsmåde

  1. Skær græskar i mindre tern og kog dem møre. Det tager ca. 10-12 minutter. Lad dem køle helt af.
  2. Udblød gæren i mælken og tilføj derefter den afkølet græskarpuré og æg. Rør det hele godt sammen, inden I tilføjer hvedemel, fuldkornsmel, perfect fit, kardemomme og kanel.
  3. Kør dejen på køkkenmaskinen i ca. 10 minutter og lad dejen hæve tildækket 1 time.
  4. Kom dejen ud på et meldrysset bord, del i 12 lige store stykker og tril dem runde. Enten kan I komme dem på et stykke bagepapir som de er, eller I kan klippet et stort stykke tråd og snøre bollerne ind. Pas dog på med ikke at stramme dem for meget, der må gerne være luft mellem bollerne og snoren.
  5. Lad bollerne hæve tildækket 30 minutter på bagepapiret. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 12 minutter på 200 grader. Lad dem køle lidt af på en rist og spis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 42