Madplan uge 43

Kålsalat med stegt squash, blåbær og ricotta

Her får I opskriften på en skøn, lækker og ikke mindst nem salat. Jeg bruger næsten altid kål, for det meste spidskål, i mine salater, da det både smager skønt, giver bid til salaten og så mætter det samtidig ret godt.

KÅLSALAT MED BLÅBÆR OG RICOTTA

Denne salat består af ganske få ingredienser som kogt quinoa, stegt squash, friske blåbær, ricotta og pistacienødder. Ofte består mine hverdagssalater af ting jeg allerede har derhjemme. Jeg plejer at ‘lægge’ en bund bestående af en eller anden form for kål, tilføjer et par grøntsager, nogen gange bytter jeg den ene grøntsage ud med frugt, lidt fedtstof i form af avocado, olie eller ost, samt nødder eller kerner – gerne saltet.

Denne salat består af godt og vel samme ‘ingredienser’ og den kan kun anbefales. I kan servere salaten til et godt stykke kylling, en hakkebøf eller I kan toppe salaten med en god portion falafler.

OPSKRIFT 6 pers.

Ingredienser

100g rå quinoa

1/2 spidskålshoved (eller en halv pose skåret kålmix)

1/2 squash

75g blåbær

125g ricotta

40g pistacienødder

1 tsk. god olie

1/2 tsk. æbleeddike

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge quinoa efter anvisning, hæld koldt vand over og lad dem køle af.
  2. Skær squash i tynde skiver og steg dem på en pande i lidt olie og strø generøst med salt. Lad dem køle af på en tallerken.
  3. Skær kålen, eller køb en pose med allerede skåret kål, vend det sammen med de afkølet quinoa og squash stykker og smag til med olie og eddike. Kom salaten på et tallerken eller et fad.
  4. Top salaten med ricottatoppe, blåbær, hakket pistacienødder og server. I kan eventuelt røre det hele sammen, det ser dog ikke så kønt ud, men smager godt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 43