Vaniljekranse

Madplan uge 51

Madplanen for uge 51 er ganske kort, da det jo er juleaften på fredag og lørdag og søndag er det henholdsvis juledag og anden juledag, og her er menuer ofte planlagt på forhånd 🙂 Men ugens første 4 dage kan jo sagtens byde på lidt inspirerende lækre retter, gerne uden svinekød, da man får rigeligt af det i juledagene. Derfor har jeg fyldt madplanen med lette kyllingeretter.

MADPLAN 51

Mandag: Hønsefrikassé

Tirsdag: Grøn grøntsagstærte med kylling og spinatmasse

Onsdag: Ceasar salat

Torsdag: Kylling i karrysauce og kokosmælk

Fredag: Juleaften – And og flæskesteg

Lørdag: Juledag – Frokostretter

Søndag: 2. juledag – Frokostretter

Mandag kan I købe en stor kylling og lave hønsefrikassé. Hvis I undlader at komme alt kødet i saucen, kan I bruge den resterende kylling om tirsdagen til at komme i en grøn tærte.

Onsdag står den på en lækker, nem og frisk salat nemlig cæsar salat med den lækreste dressing. Har I sørget for at købe ekstra kyllingefileter, kan I bruge den resterende del om torsdagen og lave en skøn wok ret med kylling, broccoli, karrypasta og kokosmælk. Hvis I skal sørge for risalamanden juleaften, laver I højst sandsynligt risengrøden torsdag, og så kan I jo i stedet spise risengrød til aftensmad og klatkager til dessert.

Fredag er det juleaften og den står på andesteg og flæskesteg. Dertil kan man servere en skøn salat som grønkålssalat, græskarsalat, lun rødkålssalat eller kold rødkålssalat. Til dessert står den selvfølgelig på risalamande.

Lørdag og søndag står den for mange af os på julefrokoster, hvor man ofte spiser diverse frokostretter som hønsesalat, laksesalat, skinkesalat, æggesalat, kyllingerilette (kan bruge and), frikadeller, fiskefrikadeller, lakseroulade, tarteletter, mørbradbøffer med bløde løg og mange andre skønne retter. Dertil kan I bage jeres eget rugbrød og surdejsbrød. Til dessert kan I lave risalamande cheesecake, banankage med karamelmousse, mazarinkage med hvid chokolademousse, krydrede julekage med cream cheese frosting, marcipanbund med chokolademousse eller en julekage bestående af en cookiebund, karamel og 2 slags chokolade ganache.

 

Morgenmad i julen

Mange har sikkert fri i juledagene og dermed er der tid til at hygge om morgenen og starte dagene med en lækker portion morgenmad. Her kan I eksempelvis lave ærtefrie ciabatteboller, surdejsboller, bamseboller, græskarboller, gulerodsboller, æggemuffins, bananpandekager, arme ridder, almindelige pandekager, ricotta pandekager med banan og chokolade, kanelsnegle, kærnemælkshorn, tebirkes eller en julestjerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljekranse