Havregrynskugler - den ægte vare

Madplan uge 52

Vi skal til at tage hul på årets sidste uge, og I skal selvfølgelig have årets sidste madplan. Denne madplan er en smule speciel, da nytårsaften falder på fredag og derfor er madplanen ikke helt traditionel. Tilgengæld har jeg skrevet en masse ideer til nytårsmenu – både forret, hovedret og dessert. Derudover har jeg linket til en del tømmermændsmad. Jeg håber I kan finde lidt inspiration! Derudover håber jeg I får en dejlig uge og kommer godt ind i 2022.

MADPLAN 52

Mandag: Cordon bleu med pommes

Tirsdag: Avocado kyllingesalat i wraps

Onsdag: Stegte nakkekoteletter med ratatouille

Torsdag: Braiserede nakkesteg med mos

Fredag: Nytårsaften

Lørdag: Tømmermænd

Søndag: Rester

Mandag kan I købe en stor portion kyllingefileter, så I den ene dag kan lave cordon bleu med pommes. Den resterende del kylling kan I bruge om tirsdagen på at lave avocado kyllingesalat i wraps.

Køber I onsdag en stor nakkesteg, kan I skære et par nakkekoteletter, som I kan stege om onsdagen og dertil servere ratatouille. Den resterende hele nakkesteg, kan I bruge til at lave braiserede nakkesteg med mos om torsdagen.

Fredag er det nytårsaften og selvom  jeg godt ved, I måske allerede har fastsat menuen, så kommer her lidt blandet ideer. Til forret kan I servere tomatsalat og i stedet for mozzarella, kan I komme hele burrata i. Ellers kan I servere kyllingerilette, spinatroulade med laks eller serranoskinke, paneret blomkålsstykker eller kammuslinger med puré. Derudover har jeg tidligere lavet et indlæg med 3 små hapser, som også kan serveres til forret.

Til hovedret skal I måske have rødt kød af en slag, og dertil kan I servere pommes, pommes anna, knuste kartofler, melonsalat, cremet grønkålssalat, nytårssalat, quinoasalat med spicy kikærter, fyldte svampe, asparges med serranoskinke og parmesan, squashruller, bearnaisecreme eller haydari. Et godt stykke brød som flute, ciabattebrød eller foccacia er ret lækkert til.

Til dessert kan I eksempelvis lave en toffifee tærte, vegansk chokolademousse, cookiebund med karamel og chokoladeganache, brownie med vaniljeis, brownie med chokolademousse, cookiebund med karamelmousse, mazarinkage med hvid chokolademousse eller marcipanbund, karamel, krokant og chokolademousse.

Lørdag står den i sagens natur på tømmermændsmad! Jeg tænker I enten kan vælge en af tømmermændsretterne og lave den om søndagen, ellers kan I spise rester. Men her kommer lidt ideer til tømmermændsmad; nachos på søde kartofler, burger, flæskestegssandwich, blomkålstoast, pizzatærte, koldhævede pizzadej med oksekød eller skinke, pizza på sød kartoffel, quesadillas, pommes med oksekød og smeltet ost eller kebabsalat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrynskugler - den ægte vare