Madplan uge 3

Æltefrie surdejsboller

Jeg elsker bagværk og specielt en lækker surdejsboller. Det smager fantastisk og er samtidig ret nemt at lave. Bollerne kan samtidig fryses og så er det bare at tage en op og varme, når man har lyst til en hjemmebagt bolle.

NEMME KOLDHÆVEDE BOLLER

Her får I opskriften på de lækreste og nemmeste surdejsboller! De kan laves uden røremaskine og skal bare røres sammen med en ske, stilles på køl og bages den efterfølgende dag – så bliver det ikke meget nemmere. Jeg har efterhånden eksperimenteret en del med æltefrit bagværk og det fungere upåklageligt. Så jeg tænker, at jer som ikke har en røremaskine, nu kan få lækre luftige og ikke mindst sprøde boller.

Lignende opskrifter: Æltefri ciabatteboller, ærtefrit ciabattebrød, surdejsboller og surdejsboller med græskarkerner.

OPSKRIFT 9 stk.

Ingredienser

500g vand

200g grahamsmel eller fuldkornshvedemel

380g hvedemel, fintmalede ølandshvedemel eller lignende

14g salt

1 spsk honning

100g surdej

2g gær

 

Fremgangsmåde

  1. Udblød gær i koldt vand og tilføj derefter surdej. Tilføj grahamsmel, hvedemel, honning og salt og rør det sammen med en grydeske i ca. 1 minut.
  2. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg, eller kom film over, lad dejen stå på køkkenbordet i 1 time og stil den efterfølgende i køleskabet i 12-16 timer.
  3. Tænd ovnen på det højeste og lad både ovnen og en bageplade blive brandende varm.
  4. Kom mel på bordet, hæld dejen ud og fold den 1 gang på alle fire siden, så den bliver spændt op. Del dejen i 9 stykker, vær forsigtig så I ikke får ødelagt luftboblerne i dejen.
  5. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 220 grader i 10 minutter og 4 minutter på 270 grader. Lad dem køle lidt af og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 3