Asiatisk oksekød med grøntsager og sauce

Gammeldags fastelavnsboller med remonce, vaniljecreme og marmelade

Vi er godt i gang med fastelavnssæsonen, som byder på både gammeldags fastelavnsboller og dem med flødeskum. Jeg er tilhænger af alle slags, men her får I opskriften på en lækker portion gammeldags fastelavnsboller med en masse fyld.

VANILJECREME, REMONCE OG HINDBÆR

Disse fastelavnsboller er lavet på en nem og lækker dej og er fyldt med vaniljecreme, hindbærmarmelade og en slags remonce lavet på dadler og mandler. Man kan også sagtens bytte mandler ud med marcipan, eller bare tilføje lidt marcipan til remoncen, hvis man har lyst. Fastelavnsboller smager fantastisk, specielt de hjemmebagte, og vejret kalder da i øjeblikket på lidt hjemmebag.

Lignende opskrifter: Fyldte vandbakkelser med vaniljecreme, konditorcreme og hindbærmarmelade, vandbakkelser med chokoladecreme, vandbakkelser med hindbærcreme, helt almindelige gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce og ikke mindst glutenfri gammeldags fastelavnsboller

OPSKRIFT 14 stk.

Ingredienser

Dej

25g gær

430g hvedemel

2 dl mælk

2 æg

40g kærgården let

1 tsk. kardemomme

2 spsk. multisød eller sukker

 

Vaniljecreme

2 æggeblommer

2 dl mælk

2 spsk. majsstivelse

1 vaniljestang, 1 tsk. vanilla paste eller vaniljepulver

2 spsk. multisød eller sukker

 

Remonce

80g dadler

30g mandler

30g multisød, sukrin gold eller sukker

1 tsk. mandelessens

Lidt vand

 

Øvrigt

40-50g hindbærmarmelade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen ved at piske æggeblommer, vanilje, mælk, majsstivelse og sødemiddel sammen i en lille gryde.
  2. Varm det op til lige under kogepunktet. Sørg for at piske i cremen hele tiden til den er blevet tyk og lækker. Kom vaniljecremen i en skål, dæk den til med film (sørg for at overfladen dækkes helt) og kom skålen på køl.
  3. Lav nu dejen ved at varm mælken lidt op, tilføj kærgården og kom blandingen i en skål med gær. Tilsæt æg, kardemomme, multisød og hvedemel og kør dejen på køkkenmaskinen i 7-8 minutter.
  4. Dæk dejen til med film og et viskestykke og lad den hæve 1 timer på køkkenbordet.
  5. Lav remonce ved at blende dadler, mandler, multisød og mandelessens sammen.
  6. Når remoncen er lavet, vaniljecremen kølet af og dejen har hævet er det tid til at folde bollerne.
  7. Rul dejen ud og skær den i 14 lige store stykker. I midten af hver firkant tilføjes en klat vaniljecreme, remonce og lidt hindbær marmelade.
  8. De fire hjørner mødes på midten og dejen foldes rundt om fyldet stille og roligt. Sørg for at der ingen små huller er til at fyldet kan løbe ud.
  9. Kom fastelavnsbollerne på et stykke bagepapir med samlingen nedad og lad dem hæve 30 minutter.
  10. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist, inden I pynter dem med glasur.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk oksekød med grøntsager og sauce