Madplan uge 18

Panang med kylling, kokosmælk og bønner

Panang er en lækker, cremet og lidt spicy thailandsk ret og den er uden tvivl blevet en af mine yndlings thairetter. Jeg smagte retten første gang et halvt år siden, og jeg har spist den et utal af gange sidenhen. Så jeg har selvfølgelig lavet min egen version.

THAILANDSK KOKOSRET

Retten tager lige under en halv time at bikse sammen og deri er medregnet den tid, hvor retten bare skal stå og simre, uden man skal gøre noget. Derfor er det en perfekt hverdagsret, som samtidig er spækket med en masse god smag og grøntsager. Jeg har muligvis tilføjet lidt flere grøntsager, end man normalt gør, men det gør den jo kun bedre. Retten består af en cremet og dyb karry smag, fyldt med kylling, limeblade, bønner og peberfrugter.

OPSKRIFT 2-3 port.

Ingredienser

400g kyllingefileter

2 dåser kokosmælk

1-2 røde peberfrugter

Saften fra 1/2 lime

120g friske grønne bønner

2 spsk. panang eller rød karry pasta

6-7 limeblade

1 tsk. fiskesauce

1 lille tsk. honning eller sukker

Lidt chili

 

Fremgangsmåde

  1. Start med att skære peberfrugter i strimler, halver bønnerne, fintsnit lidt chili og skær kyllingen i mindre tern.
  2. Steg peberfrugt på en pande i 2 minutter og kom det i en skål.
  3. Kom karrypasta på panden og lad det stege 1 minuts tid. Kom kyllingen på panden og lad det stege nogle minutter.
  4. Hæld kokosmælk, fiskesauce, chili, limeblade, limesaft og honning på panden og lad det simre 15 minutter.
  5. Kom peberfrugter og bønner i saucen og lad det simre 2 minutter. Smag retten til og server den med kogte ris eller blomkålsris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 18