Madplan uge 25

Helstegt kylling med sprøde paprika kartofler og salat

Helstegt kylling med paprika kartofler og en lækker sprød salat med dressing a ala cæsar til. En helstegt kylling smager bare fantastisk, da den er langt mere saftig og smagfuld end kyllingefileter, som de fleste af os ofte spiser.

KYLLING, AVOCADO OG PARMESAN

Kyllingesteg er en af mine livretter, specielt gammeldags kyllingesteg med skysauce og kogte kartofler har altid været en af mine ultimative livretter, men helt generelt er jeg bare ret glad for helstegt kylling. En kylling kan man krydrede på et utal af måder, men denne gang har jeg valgt den helt plain version, da tilbehøret består af kartoffelskiver med paprika og til salaten er der en parmesanostdressing til – så der er masser af smag til retten.

OPSKRIFT

Ingredienser

Kylling

1 kylling

1 tsk. salt + lidt peber

Evt. friske krydderurter

 

Salat

2 hjertesalat

1 avocado

1 æble

20g pistacienødder

Frisk revet parmesanost

 

Dressing

5 spsk. fromage- eller creme fraiche

3 ansjoser

1 stort fed hvidløg

1 tsk. olie

1 spsk. citronsaft

2 spsk. revet parmesanost

1 håndfuld frisk persille

Peber og lidt salt

 

Paprika kartofler

6 stk. kartofler

1 spsk olie

2 tsk. paprika

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre kyllingen. Vask og rens den, smør olie, salt og peber både indeni og udenpå og kom kyllingen på et fad. Bag kyllingen i en 200 grader forvarm ovn i 1 time og 15 minutter. Lad kyllingen hvile 10-15 minutter.
  2. Skær kartoflerne i 2-3mm skiver enten med en kniv eller med et mandolinjern. Har I tid, så kom kartoffelskiverne i koldt vand i 15 minutter og tør dem.
  3. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og hæld olie ud over. Sørg for at vende alle kartoflerne i olien.
  4. Strø derefter paprika, salt og peber over kartoffelskiverne og vend det hele rigtig godt sammen.
  5. Fordel skiverne rundt på bagepladen og bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter. Sørg for at vende kartoflerne ofte.
  6. Lav dressingen. I en blender kommer I ansjoser, fraiche, olie, revet hvidløg, persille, citronsaft og parmesanost. Det hele blendes rigtig godt igennem, smages til og stilles på køl til servering.
  7. Lav salaten ved at rive bladene af hjertesalaten, skær æbler og avocado i tynde skiver og hak pistacienødderne groft.
  8. Kom salatbladene på en tallerken, kom lidt dressingen på bladene og top med æble, avocado, de hakket nødder samt skiver af frisk revet parmesan.
  9. Server den helstegte kylling, de sprøde kartofler og salaten med dressingen. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 25