Nem og cremet pastaret med kylling og serranoskinke

Lækker og cremet chokolademousse

Jeg har efterhånden mange gange lavet denne lækre chokolademousse og jeg må indrømme, at det virkelig er den bedste chokolademousse, som jeg nogensinde har både smagt og lavet – i alt beskedenhed.

MOUSSE MED CHOKOLADE

Denne mousse er utrolig blød og let i konsistensen, og har en fantastisk smag af god chokolade, hvis man vel at mærke bruger en god chokolade, det er ret afgørende for at få en god chokolademousse. Moussen kan sagtens holde sig 2-3 dage på køl, men det bliver bare mere fast i konsistensen i løbet af dagene, men det synes jeg personligt ikke gør noget dårligt for smagen. Chokolademoussen kan absolut kun anbefales – den er så lækker.

OPSKRIFT 4-6 port.

Ingredienser

2 husblas

1 bæger æggehvide

3,5 dl piskefløde

100g mælkechokolade

70g mørk chokolade

4 æggeblomme

50g sukker + 1 spsk.

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lægge husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Æggehvider piskes til hvidt skum sammen med 1 spsk. sukker og stilles til siden.
  3. Chokoladen smeltes over vandbad og køles efterfølgende lidt af. Pisk fløde til let skum og stil også den til siden.
  4. Æggeblommer piskes til æggesnaps sammen med sukker.
  5. Smelt husblas ved middelvarme i en lille kasserolle og lad det køle af et par minutter. Bland 2 spsk. æggesnaps sammen med husblas og pisk det efterfølgende i den resterende æggesnaps.
  6. Pisk den smeltet chokolade i æggesnapsen, vend den pisket flødeskum i moussen (af 2 omgange) og vend til sidst de pisket æggehvider i moussen.
  7. Kom moussen på små glas eller i en stor skål og stil på køl et par timer, gerne til dagen efter.
  8. Top moussen med flødeskum og server med lidt friske bær og evt. en sprød kiks.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem og cremet pastaret med kylling og serranoskinke