Oksefilet i sous vide

Madplan uge 33

Så er næste uges madplan klar til jer. Jeg rejser til Frankrig på mandag og er væk hele uge 33, derfor har jeg valgt, at madplanen skal bestå af lidt franske retter eller bare franskinspireret mad eller bare mad jeg synes passer ind til mit franske tema 🙂 – den håber jeg I er med på. Derfor består madplanen i uge 33 blandt andet af Coq au vin, tærte med kylling og asparges, tatar med pommes og en hjemmerørt mayonnaise og mange andre skønne retter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.

Madplan uge 33

Mandag: Ratatouille med Pommes Anna og hakkebøffer

Tirsdag: Grillet spareribs eller koteletter med quinoasalat med stegt ost

Onsdag: Spansk bondesalat med pocheret æg

Torsdag: Tærte med kylling og asparges

Fredag: Tatar med fritter og mayo

Lørdag: Coq au vin

Søndag: Croque Monsieur eller Croque Madame

Mandag kan I lave ratatouille, Pommes Anna og hakkebøffer, hvortil I kan servere fetadip. Tirsdag kan I lave grillmad, hvor I kan grille koteletter, kyllingefileter, pølser, spareribs eller hvad I lige foretrækker, og her kan I servere quinoasalat med bønner og stegt ost samt rester af dip og tilbehør fra om mandagen.

Onsdag kan I købe en stor portion kylling og af den ene del lave spansk bondesalat, som I kan gøre lidt mere fransk ved at toppe med et par blancheret æg og kogte kartofler, og droppe mozzarellaen. Den anden del af kyllingefileterne kan I bruge om torsdagen og lave en nem tærte på blomkålsbund, som I kan fylde med kylling og asparges.

Fredag står den på en vaskeægte fransk klassiker bestående af rørt tatar med pommes og estragonmayonnaise (dog kan I sagtens droppe estragonen og bare lave en mayonnaise, som I eksempelvis kan smage til med lidt hvidløg). Lørdag kan I lave Coq au vin med rodfrugtmos.

Søndag tænker jeg det kunne være lækkert med toast. Enten kan I bruge blomkålsbrød, eller I kan bage et grydebrød og fylde det med ost, skinke og dijon og lave en slags Croque Monsieur eller I kan lave Croque Madame og toppe toasten med et spejlæg.

Har I lyst til at lave en dessert en af dagene, så kan I eksempelvis lave crepes (pandekager). I kan også lave french toast (arme ridder), som I kan servere til morgenmad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksefilet i sous vide