Madplan uge 35

Bløde tacos med krydrede fisk og mango

Fisk smager ret godt, men jeg får desværre ikke spist det så ofte, som man måske ‘burde’, men jeg prøver ihærdigt at eksperimentere med opskrifter med fisk, for at gøre det mere smagfuldt og interessant.

MEXIKANSK FISK

Det mexikanske køkken er en af mine favoritter, bare maden ikke er for stærk, det er jeg ikke så godt til, men er maden smagt til med krydderier og ikke overdynget med chili eller lignende, så synes jeg mexikansk mad smager fantastisk.

Her får I en opskrift på en ret, som kan laves på ganske kort til og som samtidig smager forrygende. Den består af små bløde tacos, som jeg har fyldt med lidt friske grøntsager, mango, krydrede hvid fisk og en lækker dressing – nemt og simpelt, og yderst lækkert.

OPSKRIFT 2 port.

Ingredienser

300g mørksej, lange eller torsk

6 små taco

60g mango

60g agurk

60-70g kål

 

Dressing

3 spsk fromage fraiche eller creme fraiche

1 tsk. citronsaft

1 tsk. sriracha

Lidt chilipulver

Salt og peber

 

Marinade

1 spsk. olie

Saften fra 1 citron

1/2 tsk. chilipulver

1 tsk. spidskommen

1 spsk. paprika

1/2 revet hvidløg

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave marinaden ved at blande olie, citronsaft, chilipulver, spidskommen, paprika, revet hvidløg, salt og peber sammen.
  2. Vend fiskestykkerne i marinaden og lad dem stå på køl i 1 lille times tid – gerne længere tid.
  3. Lav dressingen ved at blande creme fraiche sammen med sriracha, citronsaft, chili, salt og peber og smag den til.
  4. Steg fisken på en varm pande i små 2 minutter på hver side. I mens kan I skære mango og agurk i mindre tern og fintsnit kålen.
  5. Lun de små taco pandekager og fyld dem med lidt kål, fisk, agurk, mango og lidt dressing. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 35