Grove juleboller med kanel og rosiner

Vinteren er godt i gang og hvorfor ikke tilbringe dagen indendørs med lidt lækkert hjemmebag. Det kan eksempelvis være disse lækre luftige juleboller fyldt med rosiner, kanel, kardemomme og en masse andre lækre ting. De skriger jo bare af jul! Derudover er de uden sukker og smør, og jeg har tilføjet lidt groft mel. Her i december er der ikke noget hyggeligere end varm kakao med hjemmebagte boller, og hvis man alligevel skal bage boller, så kan man jo lige så godt bage juleboller, når nu det er december måned. Jeg tror nu også de vil fungere godt til en god omgang gløgg eller når der bare skal julehygges. Bollerne kan sagtens spises alene, men de smager ret godt med et lille lag smør på. Hvis I ønsker en glutenfri udgave af juleboller, så kan I finde den opskrift lige her. OPSKRIFT 14-16 stk. Ingredienser 50g gær 4 dl mælk 1 dl yoghurt 1 æg 250g grahamsmel 400-500g hvedemel 140g rosiner 30g perfect fit 1 tsk. kardemomme 1 tsk. vanilje 1,5 spsk. kanel Nips salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at opløse gæren i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt æg, salt, perfect fit, yoghurt, kanel, kardemomme, vanilje og rør godt rundt på køkkenmaskinen
  3. Tilføj derefter alt melet og lad dejen køre på køkkenmaskinen 7-8 minutter eller til dejen slipper kanterne.
  4. Efter de 7 minutter kommes rosinerne i dejen og røres rundt 1 minuts tid på maskinen.
  5. Lad dejen hæve tildækket i en lille times tid på køkkenbordet.
  6. Form bollerne og lade den efterhæve 30 minutter, pensl bollerne med et sammenpisket æg, top dem med lidt kanel og bag dem ved 200 grader i 12-14 minutter.
  7. Lad bollerne køle lidt af på en rist. Spis dem lune og gerne med lidt smør.