Ideer til Nytårsmenuen

Nu er julen ovre og mange af os skal i gang med at forberede os til nytår! Det er faktisk aldrig noget jeg er gået så meget op i, det er da hyggeligt bevares, men ellers har det aldrig været så vigtigt for mig. Nu har jeg heller aldrig været det store festdyr, så bare det at være sammen med venner og veninder, har altid være vigtigst for mig. I mange år har jeg fejret nytår med de samme mennesker, den 'sædvanlige gruppe', hvor mange af os har kendt hinanden siden vi var børn og gik i folkeskole. De sidste par år har vi dog haft lidt svært ved at få nytår til at fungere, så vi alle kan være sammen. Så sidste år og i går holdte/skal jeg holde nytår med nogle andre, og mange af os har også kendt hinanden i ret mange år. Det glæder jeg mig virkelig til, da det var super hyggeligt sidste år og er sikker på det også bliver rigtig godt i år. Præcis hvad vi skal have at spise, er jeg faktisk ikke helt klar over, da vi har delt op. Jeg har i dette indlæg prøvet at samle nogle ideer til nytårsmenuen. Jeg har delt det i forret, hovedret, dessert, natmad osv.  Jeg håber nogen af jer kan finde lidt inspiration, hvis I ikke allerede har bestemt årets nytårsmenu. Alle mine opskrifter er jo lidt sunde, hvilket nok ikke ligefrem kommer bag på jer. Det er nu ikke fordi jeg selv går op i sund mad lige den dag, men derfor kan man jo godt blive inspireret.   Forret Forretten kunne eksempelvis være roulade. Jeg har her opskriften på 2 forskellige spinatroulader med henholdsvis laks og skinke. Selve spinatbunden er rimelig nemt at lave og den kan sagtens holde sig 1 dags tid eller 2. Derudover kan rouladerne holde sig et par dage på køl, når de er lavet. Opskriften på lakseroulade er her og opskriften på skinkeroulade er lige her. img_6760http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/04/E0EE5C02-8F19-4085-A39C-DB951567D3C0.jpg   Hovedret Så længe jeg kan huske, så har jeg altid fået rødt kød til nytår, ofte en virkelig god bøf eller oksemørbrad og jeg har lidt på fornemmelsen, at jeg ikke er ene om dette. Derfor kommer her lidt blandet lækkerier som jeg synes fungerer utrolig godt som tilbehør til et stykke rødt kød af en slags. Eksempelvis kan man lave Pommes Anna, som er tynde skiver kartoffel lagt ovenpå hinanden med olie mellem lagene. Normalt bruger man smør, men jeg bruger olie. Fyldte svampe er en anden lækker opskrift, som også fungerer rigtig godt som tilbehør. Jeg har lavet dem en del gange, og jeg har endnu ikke oplevet nogen, som ikke kunne lide dem. Hvis man skulle servere en salat til hovedretten, så har jeg her to forskellige mangosalater, som begge smager utrolig godt og er ret friske i smagen - her og her. Et lækkert stykke brød er nu også altid rart og jeg har et par forskellige opskriften. Her er eksempelvis opskriften på foccacia brød, som man enten kan lave til mini foccaciabrød eller et stort brød. Jeg har også en opskrift på nogle sprøde ciabatte flute, som også smager skønt. Som dyppelse til både kød og tilbehør kan man eksempelvis lave en lækker bearnaisecreme eller en salse verde. Begge ting er virkelig lækre og kan laves i god tid, så er der én ting mindre at stresse over. http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/08/2C7E4F09-9D13-455C-B4DD-ECFE6C483D5B.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/08/01BB03F7-24D0-4585-866A-8564B86EF090.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/05/58B4896F-6B5C-4F29-A007-2577F706F7DF-1080x1440.jpgIMG_9065http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/05/49CBCFE4-EFD9-4665-8450-D73D9348DFFB.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/04/7947C2BE-C502-474C-86EC-A72C6278AE10-1080x1440.jpg   Dessert Til dessert kan man eksempelvis servere en nicecream eller denne lækre sukkerfrie og glutenfrie marcipankage toppet med hvid chokoladecreme og frisk frugt. Hvis man som jeg virkelig godt kan lide marcipan, så har jeg også en god opskrift på en anden kage med marcipanbund toppet med kakaocreme og jordbær, man kan sagtens toppe kagen med andre bær. Hjemmelavet is kan man også lave, jeg har her en opskrift på en sukkerfri vaniljeis med chokoladestykker. Godt nok er opskriften lavet til en is-sandwich, men man kan jo vælge ikke at bage kagerne, men nøjes med isen. Jeg har også en opskrift på en dejlig frisk cheesecake. Man kan selvfølgelig også vælge at lave en desserttallerken med små lækre godter som eksempelvis twix, ferrero rocher og p-tærter. http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/08/A536D99A-D1C6-4AD9-8646-2573B5667513.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/08/09257F75-1078-49A2-A2C8-34E4A8AEC7CE.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/79DD4804-20BE-48EB-838F-3FF39ECC98AC-1080x1440.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/F87BC25D-D082-4472-AA44-0644AF52C647.jpg   Natmad Ved ikke helt om det med natmad stadig er noget man bruger. Jeg synes vi gennem en del år altid har sørget for natmad, men den bliver sjældent spist. Alligevel kommer her et par ideer til natmaden. Det er retter som kan laves i forvejen og fryses ned, derudover fungerer de også ret godt som tømmermændsmad 1. januar. Pirogger kunne eksempelvis være en god ide til natmaden eller pølsehorn eller calzone. http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/09/865DA28D-CD9B-4077-858B-87915192096A.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/09/2DF47C11-D6C7-4805-A9A9-99DC03C5B848.jpg   Kransekage-'ish' Lige til sidste så har jeg også en opskrift på sukkerfri marcipan. Opskriften kom på bloggen tidligere i december, da det jo er noget man bruger til konfekt til jul. Men vi spiser jo også marcipan, i form af kransekage, til nytår. Så hvis nogen af jer skal i gang med at lave jeres egen kransekage, så er opskriften på hjemmelavet marcipan lige her. Jeg skal faktisk i år prøve, at lave en kransekage for første gang og jeg har tænkt mig også at komme nougat i, det kan da kun gøre den bedre. Jeg har også en opskrift på hjemmelavet sukkerfri nougat på bloggen og den opskrift kan I finde lige her. https://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/11/D2A299CE-58A1-4F44-824F-722065B691F4.jpg Nu har jeg prøvet at sammensætte en masse forskellige opskrifter, som forhåbentlig kan give jer lidt inspiration til menuen nytårsaften. Om ikke andet så må I få en fantastisk aften sammen med dem i holder af! Og Pas Nu På!! Husk sikkerhedsbrillerne :) hehe. GODT NYTÅR.