Glutenfri tebirkes uden tilsat sukker - lækre og velsmagende
Jeg har eksperimenteret lidt med at lave sundere tebirkes, og jeg må indrømme at denne opskrift er blevet ret god. De er lækre, svampet og smager tilmed ret syndigt - og det er jo altid et godt tegn på sundere alternativer. I kan sagtens fryse dem ned før I bager dem, også er det bare at tage dem op af fryseren inden de skal spises, bage dem i ovnen og derefter nyde lækre nybagte tebirkes.
De tager lidt tid at lave, men de er alt tiden værd. De er gode både til morgenbordet i weekenden, men også som et lille mellemmåltid, når lækkersulten begynder at komme frem. Selvom de er sunde er de dog ikke kalorielette, men det skal de jo egentlig heller ikke være for at være sunde. Disse tebirkes er lavet af lækre og 'gode' råvarer som gryn, mandler, kokos, dadler mm.
OPSKRIFT (16 små eller 8 almindelige)
Ingredienser
Dej
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. vaniljepulver
2 æg
50g dadler
1,5 dl vand
20g olie/smør
50g mandler
40g kokosfiber
60g glutenfri havregryn (kan også sagtens være alm. havregryn)
10g Husk
- Blend mandler og havregryn fint og kom det i en skål sammen med husk, kokosfiber og salt.
- Kom æg, dadler, vand og kokosolie o blenderen og blend til en homogen massen. Kom blandingen i skålen med de tørre ingredienser og bland det godt sammen.
- Lad dejen trække, mens I laver remoncen.
- Start med at blende mandler til mandelsmør.
- Tilføj derefter marcipanen, dadlerne, kokosolie og 'sukker' og blend sammen til en ensartet masse.
- Læg dejen ud på et stykke bagepapir og form til en stor rektangel på ca 25x40 cm.
- Smør remoncen ud på hele dejen og fold den sammen.
- Folde en tredjedel af dejen ind mod midten (til lidt over midten) og fold efterfølgende den anden halvdel ind over den I lige har foldet sammen.
- Pensl overfladen med æg og strø godt med små birkes på.
- Skær 8 birkes ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i en 180 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter.