Grove æbleboller

Her får I opskriften på disse lækre og luftige efterårsboller med æble og kanel. Ifølge kalenderen er det ikke helt efterår endnu, og selvom vi lige har haft et par dage med sommervejr, så synes jeg efterårsstemningen alligevel nærmer sig så småt. Jeg er typen som elsker efteråret, da det bare er en utrolig hyggeligt tid, det bliver mørkere og koldere og det er der faktisk noget ret så charmerende ved. Til Januar hader jeg de to ting, men lige nu er jeg vild med det :)

BLØDE BOLLER MED REVET ÆBLE

Når det bliver mørkt, gråt og køligt så er der da ikke noget hyggeligere end at sidde indenfor og slappe af med eksempelvis en nybagt bolle, og det kan eksempelvis være disse grove boller uden tilsat sukker, men som i stedet er fyldt med lækkerier som revet æble, kanel og kardemomme. De fungerer perfekt som en eftermiddagssnack, men jeg er sikker på at man også sagtens kan spise en til morgenmad. Jeg overvejede at komme et par håndfulde rosiner i dejen, men det droppede jeg. Dog er jeg ret overbevist om at det ville fungere ret godt, hvis man altså bryder sig om rosiner i sine boller. Hvis I forresten er vilde med rosinboller, så har jeg en opskrift på grove rosinboller uden tilsat sukker liggende lige her. OPSKRIFT 18 stk. Ingredienser 2 revet æbler (200g) 25g gær 3 dl kold mælk 1 dl kold vand 2 spsk. creme fraiche 1 æg 20g olie eller blødt smør 150g grahamsmel Ca. 750-780g hvedemel 20g EASIS perfect fit, multisød eller sukker (kan byttes med 1 tsk. flydende sødemiddel) 15 dråber flydende sødemiddel (hvis I ønsker dem søde - kan undlades) 2 spsk. kanel 1 tsk kardemomme 0/5 tsk salt   Fremgangsmåde
  1. Kom mælk og vand i en skål og udblød gæren deri.
  2. Riv æblerne.
  3. Tilføj æg, creme fraiche, grahamsmel, hvedemel, kanel, kardemomme, multisød, salt, flydende sødemiddel, de revet æbler og olie/smør. Lad dejen køre på køkkenmaskinen til det hele er samlet.
  4. Kør dejen på køkkenmaskinen 7-8 minutter. Dejen skal være lidt våd, men ikke alt for flydende. Så måske skal I tilføje lidt ekstra hvedemel, det afhænger af hvor saftige æblerne er. Læg et vådt viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 time.
  5. Kom dejen ud på køkkenbordet og form til 18 boller. Kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve 30-40 minutter.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 14 minutter i en 200 grader forvarm ovn.
  7. Lad bollerne køle lidt af og spist dem enten som de er eller med lidt smør.