Æble/gulerodsbrød

Nogen gange skal mærkelig ideer realiseres, da de kan ende ret godt. Forleden havde jeg en sjat æblegrød tilovers og jeg havde samtidig lyst til at prøve en ny opskrift. Derudover havde jeg lige lagt en opskrift på bagt gulerodsgrød på bloggen, så jeg havde også lyst til gulerodskage, så det var jo oplagt at kombinerer disse ting og så håbe på at der kom noget lækkert ud af det og det gjorde der, hvis jeg selv skal sige det. Det blev til dette æble/gulerodsbrød toppet med en lækker frosting lavet på light philadelphia, citronsaft + skal, florsød og lidt vanilje. Det er faktisk en ret god kombination, da æblegrøden giver lidt syrlighed og er samtidig med til at sørge for, at kagen holder sig lækker og fugtig. Hvis I ikke har noget æblegrød stående i køleskabet, så kan I enten hurtig lave en lille portion eller bare rive et par æbler og komme dem i dejen i stedet. OPSKRIFT 6-8 pers. Ingredienser Kage 100g mandler eller mandelmel 100g havregryn 1 dl mælk 100g revet gulerod 100g æblemos (eller 2 revet æbler) 50g kokosolie 2 æg 0,5 tsk. kardemomme 2 spsk. kanel 0,5 tsk. natron 1 tsk. bagepulver 1,5 spsk. flydende sødemiddel eller 2-3 spsk. multisød   Topping 140g light philadelphia 1 spsk. florsød 0,5 tsk. vanilla paste eller vaniljepulver 10 dråber citronsaft og lidt revet citronskal   Fremgangsmåde
  1. Hvis I ikke bruger mandelmel så start med at komme mandler i en foodprocessor, sammen med havregryn og blend til fint mel.
  2. Tilføj smeltet kokosolie, mælk, æg, natron, sødemiddel, bagepulver, kardemomme og kanel og blend godt sammen.
  3. Riv gulerødderne og vend dem i dejen sammen med æblegrøden. Kom dejen i en oliesmurt aflang form (ca. 18 cm) og bag brødet ved 180 grader i ca. 35 minutter
  4. Lad kagen køle helt af. Når den er blevet kold blander I philadelphia, florsød, vanilje og citron sammen og smør ovenpå kagen.