Bagt grød med æble og kanel

Bagt grød med revet æble, mandler og kanel. Dette er en rigtig lækker måde at starte morgenen på, da det smager skønt, mætter rigtig godt og samtidig smager det lidt som kage og så bliver det da ikke meget bedre. Jeg laver ofte halvstore portioner med bagt grød, så jeg har til morgenmaden hele ugen og det fungerer rigtig godt. På bloggen har jeg en del forskellige opskrifter på bagt grød. Her kan I eksempelvis finde opskriften på bagt gulerodsgrød, bagt grød med hindbær og kokos, med blandet bær, med æble og græskar, med rabarber samt bagt kakaogrød. OPSKRIFT 1 pers. Ingredienser 30g havregryn 5g hakket mandler 40g revet æble 0,5 dl mælk 1 æg 1 tsk. kanel Et knivspids kardemomme 0,5 tsk. bagepulver 12 dråber flydende sødemiddel 15g vanilje proteinpulver (kan undlades)   Fremgangsmåde
  1. Kom æg og mælk i en skål og pisk det sammen. Tilføj havregryn, proteinpulver, bagepulver, kanel, kardemomme og sødemiddel og bland det hele godt sammen.
  2. Riv æblet på et rivejern og kom det i skålen sammen med de hakket mandler. Lad massen trække 5 minutter og kom den efterfølgende i en lille oliesmurt form. Top grøden med et par tynde skiver æble og lidt mandelflager.
  3. Bag grøden i en 180 grader forvarm ovn i ca. 15 minutter.
  4. Lad grøden køle af 5 minutter og nyd! I kan eksempelvis spise dem med en klat vaniljeskyr eller græsk yoghurt - Det fungerer rigtig godt.